DIY for New Years

(pics google, haléns, countryliving.com)


Små tips på hur du kan fixa nyårsoutfiten, lite såhär i sista minuten.
Sy fast fransar på en kort svart klänning.
Limma glitter på ett par slitna klackar.
Spraya en liten handväska med metallicspray (hobbyaffär), ta bort axelremmarna och fäst dit en snygg vintagebrosch.
Gör ett snyggt statement-halsband av en bit tyll (tutorial HÄR)
Fäst tyll, fjädrar, snygga pärlor osv på ett tunnt diadem.




/In Other Words
Some last minute DIY's for New Years!
Attach fringes to a short black dress
Glue glitter to some worn out heels
Spraypaint a small handbag with metallic spray, remove the shoulderstraps and attach a cute vintage broche.
Make a statement necklace out of mesh (click for tutorial)
Attach mesh, feathers, pearls etc to a thin headband.

Raglan/Wash

Byxor + tröja från H&M/ Kedja från järnhandel


Jag har problem att hitta mig en snygg outfit inför nyår imorgon, ångest! Var inom H&M idag och letade febrilt, hittade inget tills imorrn, men passade på att använda lite presenttkort på ett par saker jag velat ha länge. Ett par supertvättade stretchjeans och en tröja med raglanärmar. Tröjan var på rea på herravdelningen för femtio kronor, score! Jeansen är lovely och riktigt bekväma.
Så vad har ni för planer imorgon, middag med familjen eller klubba till långt in på nyårsdan? För min del blir det lite fest här hemma, ett gäng kompisar kommer över och firar. Jag är inget fan av fyrverkerier eller klubbande, men jag klär mig gärna lite extra fint och dricker mitt söta citronvin.

Ain't no do' back there

Herrjacka från Uggleboden/ Byxor + linne från H&M/ DIY neon halsband


Killään är på utflyttningsfest och jag har lägenheten för mig själv ikväll. No party for me, jag är inte alls kry i lungorna och den lilla fis av energi jag har sparar jag till jobbet imorgon. Och nyårsafton. Håhå.
Mer glögg och godis åt folket! Tataah!

DIY neon crystal charm

När jag var inne på Erikshjälpen för ett tag sen fick jag med mig delar av en före detta kristallkrona hem. Alltid bra för framtida projekt tänkte jag! Till detta använde jag nagellack i neon (och en bit tejp så det blir jämt att måla) samt en snygg spetsig bit.

Coolt va? Ännu coolare att jag har en sambo utrustad med techs och en UV-lysdiod.

/In Other Words
Made a really cool charm for a necklace made from a piece off a chandelier and neon nailpolish!

Recycled for New Years

Tights i återvunnen polyester från Gina Tricot/ Top i återvunnen polyester från H&M/ Shorts i återvunnen läder från Reluxe (HÄR)/  Clutch och armcuff i godispapper från Ecoist.com/ Colaflask-örhängen från Smartglass/ Skor i plast återvunnen från gamla TV-apparater från Elizabeth's
Så här snyggt kan man fira nyår i en outfit av återvunna material! Matcha med en slarvig frisyr och sotade ögon. Hur snyggt som helst.

/In Other Words
Celebrate new years in recycled materials! Complete the look with a messy hairstyle and blackened eyes, gorgeous.

Frukostblogg

Nej, jag lovar att jag inte ska bli en frukostbloggare. Men ni måste hålla med om att det här ser yummy ut! En sak jag gillar med mellandagarna är att man kan äta julmats-rester, och får en giltig anledning att äta risgröt till frullz (man låtsas att man gjort den själv och har massor kvar, men egentligen går man bara och smyger med en korv köpegröt då och då)
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och bege mig bort till jobbet, toodles!

/In Other Words
Eating some left over rice pudding for breakfast, best part of the post-xmas time! (I promise not to become one of those breakfast bloggers) Time for work, toodles!

You little pine tart



Shorts från Fenix Secondhand (sthlm)/ Väst från Tradera/ Topp från Uggleboden/ DIY halsband/ Väskan är ett soprumsfynd.

Den här velourtoppen alltså! Jag hittade den i förra veckan, för tjugo kronor. Fick sy in den ganska rejält men nu sitter den helt perfekt. Jag älskar cutout-modellen och hur mjuk och sammetslik den är. Alldeles lagomt nittiotals-vintage.




/In Other Words
Found this cut out velour top the other day, second hand offcourse. I love it, so nineties vintage.




Birthday boy

Igår fyllde min älskade pojkvän 35 och vi firade med massa kompisar här hemma. Grattis hönney :*

Merry Humbug everyone!

God Jul allihop! Min julafton har varit riktigt fin! /Happy Holidays everyone! Had a lovely x-mas eve!

Godisbrickan är ett självklart inslag hos mig, guldfatet är ett fynd på Erikshjälpen./ Candy tray is a given at xmas, the gold plate is a second hand find.


Gimp var julfin i ca 2 minuter/ Gimp was dressed up for about 2 minutes.


Fick så himla fina presenter! Bland annat sammanlagt 850 kr i presentkort på H&M (!!!), pengar, presentkort på Ica och en bok om stickning, för att nämna några. Skitglad!/ Got such lovely and usefull pressies! So happy!


En juloutfit på det va? Med tofflorna jag fick av syster, jag älskar dem! Lars också. Vi får slåss om dem. / X-mas outfit with the slippers I got from my sister, I love 'em! Lars does to. We'll have to fight over them.








Vintage New Year.

(pics från Ebay.com, rokit.co.uk, vintagetrends.com)


Investera i lite lyxiga vintage accessoarer till nyår för en såndär tidlös och elegant look, som på film. Toppa med en tight hårknut, kanske rött läppstift och välmålade ögonfransar. Clutchar finns i massor i secondhand-butiker! Likaså gamla smycken och enkla eleganta cocktailklänningar.



/In Other Words
Invest in some vintage accessories for a timeless and elegant look for new years!

Not so much brave really as stupid

Topp + jacka från Uggleboden/ Skärp + klocka från Erikshjälpen.


Det är tur att man har juletiden att skylla på, så ni inte tror att jag glömt bort er. Förra veckan var hektisk på jobbet med julaktiviteter och hela köret och i helgen hjälpte jag pappa och hans tjäjj att flytta. Hela dagen idag har jag haft en såndär "och det är fortfarande bara måndag"-känsla. Hoppas på att bli klar med julklappar och allt innan julafton. Att dömma av köerna utanför köpcentret igår när jag skulle hem så är julhysterin på sin absoluta peak just nu, och jag försöker undvika den så länge jag kan.




/In Other Words
I'm lucky I've got the upcomming holiday to blame, so that you won't think I've forgotten about you. Had some really hectic days a work and I helped my dad and he's gf move. Can't believe it's only monday.

Juleträ


DIY: Paint those shoes

(pic. http://www.ispy-diy.com/)
Gör som I SPY DIY och måla om ett par gamla tråkiga lågskor! Sjukt snygg och trendig julklapp för den modegalna tjejen eller killen.
Glad Lucia förresten! Eller hur säger man? Jag ska snart ge mig ut på cykel i stormen för att handla pepparkakor och sedan iväg till jobbet för att lussa med kidzen. Samtliga ponnys och ett par kaniner hänger med i lussetåget runt på området. Jag hoppas innerligt att vädret lugnar sig något så vi slipper ställa in, det skulle vara jättetråkigt.


/In Other Words
Do like I SPY DIY and spraypaint a couple of boring old loafers! Such a neat and trendy christmas gift for the fashionista or fashionisto.

Today it's time for the swedish tradtion of Lucia and I will soon be off to work to go on a "Luciatåg" with my kidz at work. We'll be bringing all the ponies and a couple of rabbits and "lussa" for the neighbours! I really hope we woun't have to cancel due to the storm that is currently roaring outside the window, that would be aweful.

Juveler

Här är ett gäng juveler som jag lyckats hamstra den senaste tiden. Paljett-hårband från H&M:s rea (10 kr), Svart pärlhalsband från Erikshjälpen (16 kr) och två underbara guldknappar från Uggleboden (2 kr).
/In Other Words
A bunch of glitz! Sequin headband from H&M (10 sek), black pearl necklace (16 sek) and two lovely golden buttons (2 sek) second hand.

Everyday glamour

Glittertröja från Erikshjälpen /Kjol från Uggleboden/ Skor med DIY silverklack/ DIY kristallhalsband.


Godeftermiddag i stormen. Nu kommer det äntligen en bild på en utstyrsel! Lite finare dagen till ära då jag hittade denna underbara glittertopp på EH och tydligen är det Nobelmiddagen idag, har jag hört. Egentligen ska jag iväg på julfest på förra jobbet, men min kropp vill annat. Jag har dragits med en jävlig förkylning hela veckan och nu letar den sig ner i luftvägarna och jag slemmar och astmahostar. Jag tror dessutom inte att mina fd "kollegor" har lust att bli smittade. (jag är smart och har inga telenummer till varken mobiler eller lokalen vi ska vara i, så jag får ju inte tag i nån att "avboka" mig för. smart.) Så jag planerar att sura och kanske göra jultryffel ikväll.
Vad ska ni hitta på?



/In Other Words
God afternoon. Finally an outfit pic! A bit more glam today since I heard it's time for the Nobel dinner today.


nice.


DIY - Versace for H&M Dress

(pics från H&M, GinaTricot och Google, kollage av mig)

När H&Ms släppte sin collab kollektion från Versace hittade jag inte direkt något jag känner att jag absolut måste äga, däremot massor av DIY-inspo! Här ovan ser ni en av mina ideér. Klipp-klipp i en vanlig enkel bodycon-klänning, en bit av ett latexbälte och ett par eleganta gulfärgade knappar (hittas lättast i second hand-butiker, såklart). POFF så har du fixat en värdig lookalike!


/In Other Words
I wasn't very eager to get anything from the H&M/ Versace collab, but the collection sure is a source of DIY inspo! Here's one of my brilliant ideas. Cut into a simple bodycon dress, attach a piece of a plastic belt and a couple of elegant gold plated buttons (second hand, that's where you'll find them) Tadah, a worthy lookalike!

Dumpster Diver

Kofta + tee från Erikshjälpen/ "läder"-kjol från Uggleboden/ Väskan är ett soprumsfynd


Haha, jag är en riktig dumpster diver ibland. Idag var jag ute och gick i stormen och gick som vanligt en sväng runt soprummen på området. Jag älskar att hitta saker i soporna! Haha, nejmen jag menar, sånt som är fräscht och går att använda. Folk slänger helt galet mycket som fortfarande går utmärkt att ta i bruk ett tag till. Då tar jag det. Man ska ta tillvara på allt tycker jag. Speciellt om man hittar en sån här sjukt fin väska! Helt gratis. En mans skräp är den andres skatt eller hur man säger. Hur är ni med det där? Är ni sådana som absolut måste ha något helt nytt och orört eller är ni äkta dumpsterdivande secondhandhippies som jag?




In Other Words
Haha I'm such a dumpster diver. Found this gorgeous bag in the trash today! People throw out things that are still totally useable. We need to start preserving what we've got and people just keep throwing things away. Free bag for me though. One mans trash is the other mans treasure, or however the saying goes. How about you? Do you always need to buy new shiny stuff or are you a dumpster diving secondhand hippie like myself?

Beyond Skin

Beyond Skin är en webbshop där man kan köpa ursnygga skor, som producerat helt utan att djur eller människor behövt lida. De här bootsen är galet snygga!


In Other Words
Beyond Skin is a webshop where you can buy awesome shoes, produced intirely without any harm to people or animals. These boots are gorgeous!

RSS 2.0