DIY inspiration

Pics från bl.a. weheartit, Love aesthetics, AnnaWii, Modekungen, A pair and a spare.
Mitt inspirationsarkiv är knöfullt av DIY-inspo. Bilder som får kreativa idéer att flöda! Where to start?

The most perfect little tasslebag

När jag var inne på Erikshjälpen idag hittade jag Den. mest. perfekta. lilla väskan! Min sommarwantings-väska nr1 ungefär. Som en liten läderpung, med tassels och axelrem! Åh vad jag älskar den! Den är ursprungligen från H&M och ser ut att vara helt oanvänd. 37 kronor. Stick that in yer stockings!

Second hand is my first love. höhö.

Bleched tips

Slängde i en blekning i topparna idag, så här blev det! Cooooolt! Coolare IRL då Lars blixt är så hysterisk. Vad det ska bli för färg i slutändan får vi väl se. Jag planerar att bara impuls-bestämma mig när jag väl står i butiken med färgkartan till Directions i hand.
Bloggen har varit lite tyst och tråkig då jag har jobbat en hel del och bara inte orkat eller haft nån direkt inspiration. Jag jobbar mest i förbutiken vid stängning med ensamt ansvar och ja... man blir... trött! Men jag måste ju säga att det är ett riktigt roligt jobb och jag känner mig ärad som fått det förtroendet! Idag har jag varit ledig, fyndat och slappat, och självklart kom det dåliga vädret nu också. Det har varit värmebölja varenda dag jag jobbat. Bara så ni vet, jag är ledig lördag-tisdag, så planera för dåligt väder! ;)

New obsession: DipDye.

weheartit.com



Ok så jag har suttit och funderat på olika metoder för att hålla mig borta från saxen. Jag vill ju spara ut håret, men det är så. jävla. tråkigt. Tills nu! Att färga/bleka topparna har ju tydligen varit en it-grej länge, men först nu har det blivit en besatthet i min lättbesuttna hjärna. Jag måste! Vill! Ska! Topparna won't know what hit them.
Turkos?
Knallrött?
Blont?
Rosa?
Åh vad jag älskar att få mitt-i-natten-idéer.

Blue kitty, intense heat

T-shirt från H&M (fått av syster)/ Shorts 2hand/ Skor från DinSko.

Idag kom sommarhettan igen! Lagom nu när jag börjar jobba igen, såklart. Å andra sidan går jag bananas av att bara gå omkring och vara sådär "ledig", och mitt schema ger plats åt även sommaraktiviteter. Jag ska fan bara njuta av den här sommaren nu, jag är sämst på sånt där, att bara finnas och glädjas åt nuet. När jag cyklade hem efter jobbet, förbi hästhagar och små söta trädgårdar, passade jag på att sniffa sommarens kvällsluft och blomdoft tills jag blev alldeles snurrig. Visslade åt en fyrfotad kompis och susade nästan farligt snabbt ner för backen i de sista svaga solstrålarna, med ett fånigt nöjt leende från öra till öra.

DIY inspo - metal stick

Ok jag ska gå och lägga mig! Snart! Vill bara visa det här halsbandet som Modekungen.se fått in nyligen. Ett metallrör! På silverfärgad kedja! Åh dessa minimalistiska smycken letar sig in i min hjärna och tillfredställer på ett välstrukturerat och matematiskt sätt.
Nu måste jag leta metallrör.
Eller. Sova först.

Grattis morsän!

Idag har vi varit en sväng hos mamma som fyllde år, åt smörgåstårta och kladdkaka! <3 Den här helgen har verkligen varit en enda härlig matupplevelse, haha. Sill å täter i fredags, grillat i lördags och så dagens meny ovan. FOOOD!
Anyway, mamma fick ett av mina mutter-armband och en keyboard av oss, så hon kan spela piano. Är man bra på något, oavsett om det är musik eller teckning eller dans eller matematik så tycker jag man ska ta sig tillfälle att ägna sig åt det en stund. Gärna varje dag! Mitt smyckepill och syande är något jag mår helt otroligt bra av och hjärnan blir glad och mer effektiv. Låt det vara dagens visa ord, kids. Nu ska den här gå å lägga sig, första kvällen tillbaka på jobbet imorgon!

Kind of Hells Angels chic?

Sjal-top + jeansväst 2hand/ Shorts från Carlings/ Bälte (på huvudet ;D) 2hand/ Armband från H&M och 2hand/ Ringar från H&M, JC och 2hand.


Skitkul fest igår, grillning idag, skräckfilm nu! Say no more.

Blomsterkrona

Gick på en lång promenad i den tillfälliga solen, U2 i öronen och folktomma områden. Lyckades raffsa med mig en bunt blommor, för en midsommarkrans, det måste jag ha! Den är inte så jättetjusig, men den duger. Säg att den är fin! eh.
Lite senare ska jag och Lars äta midsommar-yum (som jag såklart bunkrat upp för ett par dar sen) och sen blir det stor midsommarfest ute i en dunge ett stenkast från där vi bor. Nu ska jag bara komma på ett sätt att få glass till mina jordgubbar utan att behöva traska till tråk-ica, sen är dagen komplett!

Sju sorters blommor

Nu glömmer ni väl inte sju sorters blommor under kudden, right?
Ok, jag erkänner, jag är en sucker för midsommar.

Smile for the camera

Igårkväll. Vi firade sommarsolstånd och fnissade i parken. Lovely friends!

DIY pleather tassel

Knåpade ihop en deco-frans såhär på kvällskvisten! Gjord av en bit gammal fejkläder-byxa och en hake från en nyckelkedja. Blev skitsnygg, if I may say so. Kommer absolut att pryda många väskor och annat i sommar!

Genomskinlig minimalism

Skjorta+väska+boots 2hand/ Shorts remakes/ Genomskinlig ring 2hand/ Halsband från kära Ullis.



Idag kom det återigen brev från min kära Danmarksimmigrant Ullis! <3 Hon gör smycken av glas och jag beställde en enkel rejäl genomskinlig trekant. Ihop med en silverkedja och av mina genomskinliga ringar blir det här minimalistisk perfektion! Jag har fallit platt som en sömnig katt för kombon genomskinliga material + vitt + silver! Åååå I love thissss!
Tycker gott att ni kan ta och beställa av Ullis också, faktiskt. Hon säljer på marknader och så i dk i sommar mene... Kolla in hennes bdb-album vettja!
I övrigt har jag spenderat större delen av dagen åt att sura över vädret och lekt djupt melankolisk. Men nu ska jag sätta mig i "smyckesverkstan'"!

Fiskedrag

Byxor från H&M/ Topp från Gina Tricot/ Sandal från Skopunkten/ Väska från Lindex/ Nagellack nr 36 från Depend/ Vassdrag.
En lekfull och slapp utstyrsel som jag gärna hade haft på mig! Fiskedrag kan bli skitcoola örhängen, som det här silvriga vassdraget. Bara att fästa en örhänge-hook istället. (och för fanken, glöm inte att ta bort ev. krokar, oavsett hur coolt DET skulle se ut så är de VASSA). Att pryda någons öra tycker jag är en trevligare användning för dessa redskap ;).

Vinnaren i tävlingen!

Vinnaren i tävlingen om halsbandet blev....



Kittys Corner!
Hon bidrog med en söt och vitsig dikt!
Nu ligger det till som så, det är såhär
ett halsband med kristaller och fjäderfä.
En fågel som bidragit med fjädrar, har bara kvar sin näbb,
tack vare fågeln, kan man vinna halsbandet på the world wide web.
En militär har även bidragit med en hylsa i guld
han kände väl att han skulle byta soldatlivet mot villa, volvo och hund. 
Två kristaller hänger också och dinglar och svänger
och ståltråden böjde du säkert med tänger.
Skickligt arbete, gjort av dig,
och efter söndag ligger halsbandet i ett paket hem till mig?

Visst gör det det! Kika i din mail ;D Grattis!

Och tack för alla bidrag! Vad gulliga och kreativa ni är. Hade jag kunnat så hade ni alla fått varsett halsband!
Dubble chocolate fudge sunday-kisses to ya! :D

Clawlike details

Levis 501-shorts 2hand/ Magkort cardigan från H&M/ Kloring från JC/ Genomskinlig ring 2hand/ Väska 2hand.

Heeyy det blir en detaljbild idag, cuz mama's tired and bloated. Har ni gjort då? Jag har varit på loppis (hittade jeansen här ovan, helt mysiga som baggys) och sedan på lite föllsekalas hemma hos pappa med tjej. Lekt med barna <3 ätit sommarmat (inkl. gräddtårtan, såklart).
Snart snart ska jag avslöja vinnaren in tävlingen om halsbandet! Bara låta er eftersläntare droppa in medans jag äter min bönsallad.
TTFN då!

Like kids

Isas födelsedagsferre igår var galet mysig! Grillning och festande, som ett stort gäng (onyktra) barn var vi, flams och trams, haha. I love it!
Idag är man sådär lagomt mör, bra dag för ultraslappande och lax i ugnen.

Have you seen Mr Pugsie?

Haha, hittade gulligaste tishy på Ginas rea! Skitsöt.
Nu ska jag gå och skölja ur hårfärgen som jag äntligen lyckats få tummen ur att kleta in. Rött blir det, superrött! Ikväll ska jag på föllsefest! Vad ska jag ha på mig? Sa hon för 500:e gången. Varsågod för superviktig info!
TTFN honeyz!

Huggy white + DIY

Tubtop från BikBok/ Manschestershorts 2hand/ DIY halsband + ring.


Heyyy! Det får bli ett sent inlägg idag. Jag har rännt på Nova och letat födelsedagspresenter till alla som fyller år nu såhär på en gång. Med goda resultat, if I may say so! Har jag bara tid och ork så tycker jag det är sjukt kul att fixa pressies! Sen har syrran varit här och käkat och då flyger tiden. Ja ni vet.
Smyckena här ovanför är mina kreationer! Halsbandet kan du göra själv, löjligt enkelt. Bara att köpa en näve muttrar i önskad storlek (jag hade bara förzinkade i strl M5, men drömmer om mässingsfärgade i strl M11. Mutter-experten.) och trä på en kedja! Skitenkelt. Gillar det blåaktiga och kalla i förzinkat stål. Ringen har jag gjort själv! Eller ja, jag köpte en träring och limmade deko-glaskross på. Supersnyggt!
Vad kul att ni gillar halsbandet jag tävlar ut! Verkligen! Och fy vad det ska bli svårt att välja vinnare (lotta? ja?).
God night my little ponies!

TÄVLING! Vinn kristall/fjäder-halsband!

Have I got a treat for you!
Dags för att utlysa en liten tävling, tycker jag! Denna gång kan du få chansen att vinna ett av mina coola halband! Det här har ett hänge med fjädrar i en gammal ammohylsa samt glaskristall i kedjor. Helt unikt, och skitsnyggt. Såklart.
Så hur gör man då? JO:
1. Motivera! Hur skulle du använda det här halsbandet? (locka småfåglar, fiska, binda ihop fötterna på någon, ha på dig?). Du kan länka en outfit du skulle vilja ha halsbandet till, göra ett kollage, skriva en dikt, länka ett klädesplagg, en fin bild osvosv. Nåt som passar till halsbandet, var kreativ!
2. Posta din motivations-taktik i en kommentar till det här inlägget ihop med din email. Nej du måste inte ha en blogg för att vara med!
3. Du får hemskt gärna lov att länka mig och/eller tävlingen i din blogg, lägga till mig på Bloglovin' eller gilla inlägget på Bloglovin'!
Vinnaren utses på Söndag (19/6) kväll!
Lycka till!


AVSLUTAD AVSLUTAD AVSLUTAD AVSLUTAD!

Clip-clops + crochet

Väst från H&M/ Linne från Gina Tricot/ Shorts 2hand/ Halsband från TGR/ Avklippta boots 2hand.

Heeyy, jag lever, lovar! Tänkte ni kunde få se min vackra uppenbarelse i min virkade väst och mina cutoffs som jag äntligen fick klara idag. Skitsnygga! Ni kan ju välja att ignorera mina bleka cellulit-ben, eller inte, för att ni vet att de är gorgeous och senast jag kollade efter var jag kvinna. Mer fedt åt folket!
Anyway, idag har jag tvättat och städat och lagat en apgod tonfjärt-sallad, men däremellan hade jag smyckeverkstad. Ni ska få se! Och vet ni vad? Ni ska få tävla!

Pointy

Hur fräna är inte de här solisarna från Modekungen.se? De får mig att vilja pilla spiknitar på mina tråkiga plain old's.

Efterlängtat virkat

Wiiiii min kæreste vän Ullis i Köpenhamn hjälper mig att langa kläder över sundet och idag fick jag hem dessa två! Ja, det är den virkade västen och de virkade shortsen från Conscious Collection för H&M! Åh I love them <3 Ska ha'rom jämt i sommar.
Om det är nån som har tips på olika sätt att matcha dessa plagg, please, do tell!
Min inspiration tryter allt för ofta.

Ohyeah

Pics från söndagen

Alltså, har ju haft en sååå fin helg kan ni tro! (därav koma i bloggen. sry bout that.) I fredags (jag överlevde tandläkarbesöket! Med en något bedövad och öm käke.) åkte vi ner till Stadsparken med dagishunden och grillade med musik och sommarkvällade oss. I lördags var det dags för kolonifest för personalen på Willys, med caterkäk, free booze, lekar och massa flams och skratt, fyfan vilken rolig kväll! Mina kollegor är inte kloka nånstans, tack och lov! I söndags åkte jag och Lars på bakluckeloppis, åt glass på Stortorget och sedan klassiska "sill och potatis"-middagen.
Helt enkelt skitbra.

Slightly yellow

Gul topp från Gina Tricot/ Vita shorts 2hand/ Skärp från Uggleboden 2hand/ Armband från Erikshjälpen 2hand/ Väska från H&M.



yum <3


Awesome streetart liksom.

Finbesök

Jag och Lars har en liten tant på besök i helgen! Gosigare och snällare inneboende får man leta länge efter.
Nu ska jag och Tant gå en liten sväng, sen ska jag besöka tandläkaren för att gräva ut en fyllning. Jag ser inte meningen med det hela men är samtidigt rädd för tandläkare och har beslutat att det är bäst att gå med på vad de säger. Kanske skonas mitt liv om jag samarbetar.
Blev lite gla' när jag såg att jag blivit Dagens Outfit hos Liboriuos! Tack :D

The most fun I've ever had giving you wood.

Bara kolla in de här skorna från Modekungen.se, bara kolla! Oh du himmel av träblock och nitat läder.

Days

Bara lite pics från de senaste dagarna. Lars har skaffat en pipa och är galet sofistikerad.
Sitter och pillar med grejer till bloppisen! Lär komma upp ikväll!

Leo + white + old

Vita shorts från H&M/ Leotopp 2hand/ Random armband/ 2hand-ring i kedja från Ur och Penn/ Gammal 2hand portfölj.

Shit assåh, hörde ni åskan inatt? Fyfan vad det brakade och blinkade i flera timmar. Lars lyckades få en bild på en blixt! Så galet. Anyway, nu ska jag plåstra om min infekterade fot och promenera till stan. Ärenden på Arbetsförmedlingen och soc. kontoret osv. YAY. fun.

Gina goes eco

Jag blev glatt överraskad att se att även Gina Tricot hakar på eco-trenden med en liten kollektion kläder i ekologisk bomull! Kläderna är snygga basplagg och verkligen inte dyra. Maxiklänningen finns i olika färger samt randigt och kostar endast 149kr! Den är dessutom helt vansinnigt skön, jag SKA ha en i svart! Mode med lite godare samvete.

Pyrolas 2hand - en bloppis!

Nuu ligger min bloppis uppe för y'all! Än så länge har jag inte hunnit lägga upp så mycket stuff, men det kommer, tro mig!
Click the pic för att komma dit! :D
Eller så kan du klicka HÄR
eller HÄR
eller
HÄR.

25+

Klänning+ väska  från H&M/ Hemmagjort halsband/ Ring från Gina Tricot/ Sandaletter från Wedins.

Sommarhetta i Lund idag, minst sagt! 26 grader säger termometern på min lilla väder-applet på datamaskinen. En infekterad och ond fot håller mig inne idag (myggbett gone wrong...), så jag har pysslat med min bloppis! Nu är ni nyfis vaah! Kommer upp alldeles snart, förhoppningsvis i kväll.

Birdie

Lyckades gräva fram den här söta ringen ur en reakorg på Lindex idag! Look at the wee birdies! Skitsöt.

Nya fräsiga jackan <3

Den här jackan klickade jag hem på Tradera för en minipeng (42kr!) och fick hem den i förrgår. Jag har velat ha en jacka i exakt den här modellen hur länge som helst men liksom aldrig hittat nån som 1) jag har råd med 2) inte är gjort av en stackars ko eller nåt. Men nuuu! Lindex är den från början köpt hos, gillar att de har introducerat lite coolare plagg ny de senaste åren.
Gah I love it. Kragen, materialet, chunky kedjorna, yumyum. Nästan synd att det är typ 25 grader ute (OBS nästan!).
Jag vaknade för typ en dryg timme sen, rastlös som en gnu på sommaren! Vad ska ni göra?

Saturday Picnic

Vi firade två-årsdagen med en picnic med bärbara ljudsystemet, bubbelvin och gott tugge!
Awesome lördag <3

Motljus

Kjol, linne 2hand/ Skor från Skopunkten/ Armband från Nelly/ Lars armour-ring/ Ormhalsband 2hand.

Two years ago

Pussen på pizzerian <3
Idag är det två år sedan jag och Lars träffades IRL på centralstationen i Lund. Min pojkvän, sambo, klagomur och bästa vän <3 Grattis till oss! :D

Nytt fint svart vitt!

Igår var jag och Lars en sväng på stan för att köpa nya skor till honom då hans gamla är i princip i smulor (det blev ett par riktigt snygga i nästan oxblodsbrunt "läder"). Jag knatade bort till reahyllan för att kika på tygskor, och där stod dem! Svarta tygisar i conversestil, på rea, endast ett par i strl 40 kvar! De sitter som gjutet och är precis vad jag behöver i sommar. YAYNESS!
Inne på H&M hittade jag en sockersöt cardigan som jag inte kunde låta bli, det är fan inte ofta jag köper random plagg till ordinariepris! Skitsöt, köpte den största jag kunde hitta, perfekt över sommarklänningar!
Fick även hem en fakeskinnsjacka som jag klickade hem skitbilligt från Tradera, den är supercooool! Show ya later.

Nasty Gal, lyx vs. budget

2257kr vs. 880kr
Såg outfiten här till vänster på Nasty Gal imorse och bah: OMG SNYGGT! och sen OMG DYRT. Heh. Men frukta ej! Här har jag knåpat ihop ett kollage som tipsar om hur du kan sno den här stilen utan att behöva lägga ut en halv förmögenhet.
Köper du outfiten i lyxmodellen med kläder från Nasty Gal så hamnar summan på maffiga 2257kr.
Köper du däremot klänningen från Nelly.se, skorna från H&M, väskan (dräggel slask dropp vill ha) från Topshop och skärpet på H&M:s rea, så landar du på nätta 880kr.
Bra va!
Nu ska jag och Lars snart promenera till stan, det är snorfint väder ute, riktig sommar! Jag har varit vaken sen typ kl 8. Hej rastlös. Jag vill ha glass! Mkej herrå!

Fringe

Franstopp, cardigan, skärp 2hand/ Linne från H&M/ Gamla skolväskan/ Klackboots från Skopunkten.

Jag har aldrig varit överförtjust i fransar, men den här toppen i spets är jag väldigt glad för! Klippte bort fula underlinnet så man kan ha det över annat istället.
Jag undrar för övrigt hur länge jag ska lyckas ha den här väskan. Förmodligen tills den smular sönder i småbitar.

Sno stilen: Geneva Vanderzeil


Shorts, skor, solisar från Asos/ Linne, armband från H&M/ Skjorta 2hand/ Läppstift från Mac/ Väska från Modekungen.

Coola Geneva bakom DIYbloggen A pair and a spare! Jag älskar hennes stil och enorma kreativitet. Kika på hennes superenkla tutorial för hur du gör den här dip-dye-skjortan!

Ending days.

Top 2hand/ Shorts 2hand/ Gamla skolväskan/ Bälte 2hand/ Random ringar/ Boots från Skopunkten.



Nu har jag precis kommit hem från sista dagen på min utbildningsmånad på Willys! Nu jobbar jag inte nästa gång förrän till midsommar, känns nästan snudd på vemodigt samtidigt som jag gärna tar min chans till "semester" (dvs ledig tid som ej fylls av grym framtidsångest, ej att förväxla med arbetslöshet). Eller sätta igång med andra projekt, jag dras mer och mer med suget efter en egen liten webbshop, men ack vilket arbete.
Jag luktar svett och kokar kålrot. Vad gör ni?
Hörz lejtaaah!

RSS 2.0