Grannt

(pics + red. av mig)


Karln min gör sig himla fint på bild när han vill! De få sekunderna mellan Jim Carrey-minerna och gubbfejsen som fyller upp ca 90% av alla bilder jag tar av honom, haha. <3
(Nej jag är långt ifrån proffs-fotograf och använder mig av en systemkamera som är helt off center, ett svart lakan som "studio" och min dator har världens sämsta grafik för bildredigering, men jag älskar att ta porträttbilder.)

Skitcool

Tack vare underbara Camilla på Nivå ser jag äntligen ut som jag vill igen! Här är en liten sneaky, lovar att ge er fler pics snart. SÅÅ JÄVLA COOOL JAG ÄR nu med liten sidecut och allt <3 Påminn mig om att aldrig låta håret växa längre än fem cm under käkbenet, please.

Passa på

Klänning och skor från H&M/ DIY halsband/ Soprumsväskan
Har nog inte visat er min sommarklänning som jag hittade på H&M's rea för ett tag sedan. Där ska nog vara ett bälte i men jag gillar den som den är.
Passa på att njuta av mitt slitna, fesiga, ofrisyr-hår, för på fredag åker större delen av det i soporna. Jag ska till frisseriet för första gången på typ.... fem år? Det ska bli kort och awesome.
Nu ska jag ha soy-bögörz.

Helg


Tee Time

Tee från T-shirt Store/ Jacka från Uggleboden/ Armband från loppis


You know the drill, mycket på jobbet - lite i bloggen. Men snart är jag tillbaka. Varsågod för outfit sålänge! Den här tishyn köpte jag för ett bra tag sedan, jag gillar motivet och färgerna riktigt mycket! Eco också är den också. Jatack.

DIY nitad jeansväst

Köpte en jeansväst på loppis för en femma. Trots att den skulle vara i strl 158 var den allt för stor (hur stora var kidsen förr?) så jag fick sy in och klippa ärmarna lite. Passade på att fixa lite trash och nitar också. För att... why not liksom!
Jag gillade Underbara Claras inlägg om det här med att vara rejäl som tjej. Idag har jag sått gräs, krattat gårdsplan, grävt rännor för kaninstängsel, planerat hur jag ska bygga om en grind i getternas hage, kånkat vatten, hullbedömt får och bakat en hallonkaka. Det slår mig ofta hur allt sådant egentligen kommer så naturligt för mig trots att jag inte direkt är uppvuxen på landet. Nog har det alltid funnits en riktig bonde inne i mig. Varför blir jag annars så obeskrivligt lycklig av ystra lamm i vårsolen och doften av hö och hästbajs? Får jag inte vara redig så vill jag inte finnas till.

Paisley

Skjorta från Uggleboden/ Jeans från loppis/ Smycken från H&M och loppis



Paisley ska ju vara grejen igen om man får tro på de som vet. Jag är på!

Brilliant! Phillip Lim Backpack Vest

(pic apair-andaspare.blogspot.com)
Jag älskar innovativ design och man brukar kunna hitta en hel del sådant bland Phillip Lim's kollektioner. Som den här västen som kan bli ryggsäck, jävla fräsigt om du frågar mig! Yääääh.

Vinnaren!

alfredssson.devote.se
Nu äntligen fick jag tummarna ur för att meddela vem som vann min Giveaway! Hon heter Alice Alfredsson och har precis haft prov om rymden i skolan (tajming!)
Kika in på hennes blogg vettja, fina bilder på en söt tjej med fin stil.
Grattis!
Och ni andra som var med då? Ni är jättefina och förtjänar därför att länkas:
KarolinaOlivia - tillverkade nyss en enhörning till sin kompis
Selina - visar bilder från USA
Tjejen - åkte till Spanien imorse
Matilda - har varit på modeshow
Hearts-Felicia - har fyndat på Gekås
Katarina - har inlett joggingsäsongen
Fridah - hade en kul utekväll i lördags
Milena - har många stämningsfulla bilder
Disaberrta - klär sig snyggt och vill åka till LA
Stina - vet sanningen om ryggsäckar
Hanna - kör igång dagens blogg
Emilia - säger Tummen ner för CurlUp
Hedda - fyller snart år
Sylfadylfa - har gjort ett snyggt collage med Miley Cyrus
Matilda - hade en otursdag
Molly - skruvar låtsasmustaschen
Maja - kombinerar mjölk, kakor och plugg
Agnes - tycker inte man kan få nog av glass
Malin - har haft en effektiv dag
Devined - har en underbar bildblogg och äter frukost på sängen

DIY tutorials - Ombre/Dip dye!

(Bild: sugarlaws.com)


Några av er har undrat om det här med dip dye, jag får helt enkelt hänvisa er till de bästa tutorial-länkarna jag hittat i ämnet!
A pair and a spare (t-shirt)
A pair and a spare (skjorta)
Sugarlaws (shorts)
Nollfemnolltvå (shorts)
Martina Satoriova (hår)
Googlar man på dip dye så får man upp galet mycket tips och tutorials. Dip dye är skitkul och inte alls så svårt som alla verkar tro, prova själv vettja!
Happy DIY! <3





I am the DIY demon

1. Halsband av rea-örhängen och kylelement från datadel.
2. Ett par 501:or får sig en omgång.



Gårdsföreståndare by day och remake-designer by night. Sol och värme har vi fått idag också. Lifvet är bra!

DIY Space Tee, Giveaway! (Tävlingstajm!)

Jag provade på en av alla dessa tutorials för spejsiga kläder som cirkulerar på nätet, inte alls så svårt som jag trodde! Riktigt kul är det dessutom, tycker absolut att ni ska prova på, även ni som inte anser er så händiga.
Men ok, ni som verkligen inte har lust att göra en sån här cool tishy själv kan väl få chansen att få den här! Jag hade nämligen tänkt lotta ut den tröjan som jag har på mig på bilderna ovan till en av mina läsare! Så vad gör man då för att vara med? Jo:


1. Gilla detta inlägget på Bloglovin'!
2. Skriv en kommentar till detta inlägget, nåt i stil med "Jag är med!" och skriv något du vet om rymden!
Lämna mail!





Tävlingen avslutas söndag (15/4) kväll och då presenteras vinnaren här på bloggen!
Lycka till <3


På tal om Dip Dye: Tights!

Bzr på Etsy.com har tagit Ombre-trenden ännu längre med dip dye -tights! <3 Oh loooord så snygga de är! Jag måste ha ett par. Måste! Jag vet dock inte om jag har lust att betala $45 + frakt från USA för ett par, MEN jag hittade en tutorial som tyder på att man kan göra dessa underbara skapelser själv! HÄR finns den. Nästa projekt, helt klart.
Ok, nu måste jag kila iväg till jobbet och mocka lite bajs, gosa får och tvinga kidzen smörja sadlar, men när jag kommer hem har jag en TREAT for u guys! Så checka in senare ikväll vettja.
Cheerzz.

En annan dag

DIY dip dye tischy/ DIY nitshorts/ DIY halsband/ Ringar från H&M och loppis.


Idag har varit en regnig annandag påsk och jag har passat på att få saker gjorda, sådana saker som man säger att man ska göra just en "annan dag". Bland annat storstädat akvariet, druckit teet från förra sommaren och gjort en massa DIY! Toppen här ovan och nedan är från dagens experiment med textilfärgning, skitkul! Så, mer DIY på väg, you just wait.

H&M Exclusive CC (eller: KLÄNNINGEN)

H&M släpper nya Exclusive Conscious Collection i butiker och på webben den 12/4, och jag tror det plagget som får mest uppmärksamhet lär ju vara den här sjukt fräna volangklänningen! För 2999 kr är det inte direkt något man köper för att ha hemma i garderoben, men kanske något för alla er studenter som ska svassa runt på bal i sommar (lucky bastards)!
Heja H&M! Mer medvetenhet ute i butikerna, pliiz.

Aprilväder och vårshorts

Samtliga kläder från H&M/ Dr Martens från Shock/ DIY halsband


Tog på mig mina underbara vårshorts innan jag cyklade iväg i förmiddags. De är så bra, för de är blommiga utan att vara för söta och färgglada. Dessutom är de galet sköna.
På min cykelväg stötte jag på både strålande sol och halv snöstorm, aprilväder?
Lyckades komma hem med odlingsprylar, textilfärg och ett par småpryttlar från rean (var det inte jag som hade dåligt med pengar?) Ledighet är farligt för ekonomin.

Dagens besatthet: Peplum

Peplum-midjan syns överallt på catwalks och i butikerna nuförtiden. Galet sommargulligt på toppar! Enkelt att DIY också. Och att hitta second hand, likt alla andra flitigt återanvända trender.
Idag är jag ledig hela dagen (kors i taket!) och ska nog ta en lång cykeltur bort till köpcentrat på andra sidan stan. Inte för att jag har pengar att spendera, men titta är ju gratis, right?

Gråskala i jeans

Jeans från H&M/ Topp från Gina Tricot/ Väst från loppis/ Random armband.


Jisses vad det ekar i bloggen nu förtiden! Massa annat som tar upp tiden, ni vet. I onsdags hjälpte jag två lamm till världen och har sedan dess varit och stödmatat lillan ett antal gånger. Fruktansvärt söt är hon och vi får lön för mödan då hon lyckats lägga på sig en hel del i vikt inför vägning idag!
Annars en ganska rejält hektisk vecka, jag är ganska mentalt slut i huvet, om jag ska vara ärlig. Ingen påskro inte, men idag (efter snöfallet, wtf?!) hasade jag iväg till pappa och åt en rejäl påsklunch med ägg och lax och paj och massa annat gott <3! Sådär så man önskar att man hade en större magsäck att fylla.
Kvällen kommer nog innehålla öl och sittsår. Långhelg, it's a good thing!

Orange och blå juveler

Jättekul att ta bilder med en kamera som är på upphällningen, verkligen! *insert frustration face*
Hursomhelst, dessa två skatter hittade jag på min snabbvisit hos Erikshjälpen idag. Båda två gör sig fint med diverse sommaroutfits! Jag tror inte jag hakar på statementblafforna till halsband i år heller, jag gillar de mer newage-iga och subtila smyckena.
Nu - makaroner och (soja)körv!

En enkel färgklick

Dagens DIY presenteras av kidsen på jobbet, haha! Ida tyckte jag skulle ha en färgklick i form av ett piprensar-armband. Inte helt fel, och väldigt lätt att fixa själv! Bara att fläta ihop ett par färgglada piprensare. Nu så här i påsktider. Både snabbare och lättare än friendship-armband.

DIY 50/50 kjol

(Bildkällor: Google och LeHappy)


Alltid lika awesome klädda LeHappy är verkligen en av mina stilförebilder! Den här kjolen är verkligen alldeles uuuunderbar, OCH ett perfekt DIY-projekt! Du behöver bara en klockad tygkjol och en skinnkjol, sen är det helt enkelt bara att sy ihop hälften av var. Båda kjolmodeller hittas utan större problem second hand.



RSS 2.0