Nu kan du komma hit

Klänning från Uggleboden/ Halsband DIY/ Jeansjacka från loppis/ Väskan från ett soprum/ Boots från Erikshjälpen.




Här ser ni dagens två fynd som jag lyckades rota fram på secondhand-rundan i stan. Bootsen kostade 95kr och för klänningen gav jag 50kr. Nu kan sommaren få komma hit!
Jag är ganska låg idag. Tänker mycket, sådant som har med jobbet att göra. Man ska inte tänka på jobbet på helgerna säger dem, men om ens kollegor är djur och djur är det man tycker mest om i hela världen så är det omöjligt att inte engagera sig personligen.
Lite mainstreemy rockmusik får rädda eftermiddagen, sen kanske jag fiser iväg på Indieklubb och lyssnar på ännu mer såndär Hjärta-och-Smärta. Haha.
Piiiz.

Jag har i alla fall inte tråkigt

(Bildkälla)
Vilka crazy days jag har haft hörrni. Bloggen har varit det sista i mitt huvud haha. Förutom att det är mycket att göra på gården nu såhär inför våren så råkade vi även ut för en stöld. Av vår kära bagge! Någon hade brutit sig in i hagen och helt enkelt plockat med sig honom! Dagen efter fick jag ett samtal från Djurambulansen som plockat upp honom i en närliggande stad och kört honom till en stad fem mil bort där de har sina stallar. Så vår klubbordförande fick tappert köra iväg med lite DIY djuranpassat Statoil-släp och hämta hem vår lilla Sune. Lite mörbultad men hel och frisk! Igår eftermiddag kom han hem och hälsades välkommen av områdets barn och lokaltidningarna, haha! Nu är Sune (och jag) lokalkändis. Mitt jobb blir ALDRIG tråkigt, haha!
Kolla in oss på Skånskan här (obs! spoiler på mitt riktiga namn ;))
ps. prickig klänning i tunnt material måste införskaffas inför sommaren, såå fint!

Triangel

DIY croppad tee/ Kjol från Indiska/ Skor från Tradera/ Väska från Erikshjälpen

Säsong för långa svala kjolar i tunna tyger, jatack!

Ingen vanlig söndag

Det är söndag, solen har hållt sig framme hela dagen och det har varit nästan t-shirtväder. Spenderade eftermiddagen på jobbet där det föddes lamm tidigt imorse <3. Glass och kaffe i solen och vårystra djur på hela gården. Jag kan knappt fatta att det är sånthär jag får betalt för att göra.
SKITLYCKLIGA TJEJEN <3

Knallrosa

Jeansjacka från loppis/ T-shirt + shorts från Uggleboden/ Väska soprumsfynd/ DIY-halsband.
Gomiddag lördag! Jag vaknade halv åtta i morse trots att jag lovat mig själv sovmorgon. Funderar på att cykla upp till stallet och mysa med kaninen innan en sväng till stan. Inte för att jag har några pengar att spendera, men en cykeltur hade suttit så jävla fint. I eftermiddag/kväll ska det bli fint väder och kanske, kanske årets första parkhäng.

Detaljer

Skjorta (H&M) och armband från Erikshjälpen/ Shorts från Uggleboden/ Halsband från Ur&Penn/ Skor från Tradera.


Idag har jag varit ledig! Första heldagen ledig sedan tio dagar tillbaka eller något. Det kändes nästan förbjudet, haha, ledig en onsdag bara sådär när det finns att göra på gården
Men hallå, Pyrola, skaffa dig ett liv utanför jobbet, liksom.

Sno Stilen: FreePeople Lace & Punk

(pics. freepeople.com, dorothyperkins.com, hm.se, modekungen.se, google, ebay.com, ispydiy.com)


Älskar den här looken från Freepeople's lookbook! Tufft och sött och passande inför våren. Dessutom är jag ett stort fan av Clash.
Köp en bandtröja på Ebay, klipp lite hål i den för lite trashy-feeling. Sy en enkel kjol av en gammal spetsgardin (hittas lättast på secondhandbutiker, loppis eller hemma hos mormor).
Armcuffsen gör du av bakformar! Här hittar du den enkla tutorialen.

(DIY) Studded shorts

DIY shorts/ Linne från H&M (DIY omfärgat)/ DIY neonhalsband.


Ett par tiokronors-jeans från Uggleboden fick bli farliga shorts. Subtilt och tufft!



What I do for a living.

Alicia och Linus på barbackatur

Berit och vår ursnygga Dariuz

Maia övar "buga".

Yummy fruktsallad.
Några bilder från en extra fin och solig vecka på jobbet som gårdsföreståndare för världens bästa 4H-gård.

Simple ST Paddy's

Kjol från H&M (dock köpt på loppis vill jag minnas)/ Topp från Uggleboden SH/ Skelett-halsband från loppis/ Skor från Tradera/ Tights i återvunnen polyester från H&M


Såhär såg jag ut när jag trippade över till grannarna för lite St. Patrick's-firande. Kjolen är en gammal favvis, älskar färgen!
Vill verkligen tipsa om strumpbyxorna jag har på mig, de är gjorda av återvunnen polyester och kostar 50 kr på H&M. Tror det är 100 denier. De är riktigt sköna! Tror aldrig jag har haft ett par så sköna strumpbyxor förut.
Nu ska jag vila innan det är dags att åka tillbaka till stallet (fortfarande inga lamm...), och se om pappa har med sig något gott när han kommer förbi på kaffe ;)

My cup of tea.

Måste bara visa er mitt senaste skoköp, ett par fina, nästan oanvända sötnosar för 50 kronor på Tradera. Sitter perfekt gör de också! Jag älskar skor med tjock klack och snörning, passar både vardag och lite mer dressy tillfällen.
Nu måste jag dra på mig ett par byxor och bege mig till stallet en snabbis. Djuren är nog hungriga och vill komma in för kvällen. Sen ska jag hem och snygga till mig och dra på mig någonting grönt och gå på Saint Patricks-fest hos grannarna!

Gold Black & Blue Vintage

Vintagekläder är bästa grejen om man vill träna sig på att gå utanför sin "safezone" och introducera nytt till sin personliga stil. Svart/guld-accessoarer och att kombinera plagg i liknande färger tycker jag är ovant för mig, så såhär hade jag utmanat mig själv. Allt från RokitVintage.se.
Snart är det helg, och då blir bloggen kanske mer aktiv. Med betoning på kanske, då jag åkt på att jobba hela helgen också. Bara matning och skötsel av djuren, så en liten chans att zooma ut mentalt kanske jag får ändå, haha! God knows it's needed.

DIY Leo shirtless + rivets

Klippte av ärmarna på en ganska småful leo-blus som jag hittade på Erikshjälpen för ett tag sen, strök den och klämde fast några nitar också när jag ändå var igång. Tycker resultatet blev skitfränt, om ni frågar mig! Att ha med svart BH-topp under och jeansjacka över när temperaturen tillåter.
Idag har jag haft en riktigt bra måndag. Det har varit sol hela dagen och jag känner hur jag börjar vakna efter vinterdeppen, även djuren på jobbet är märkbart gladare och piggare. Har klämt och pillat på vår ena megadräktiga tacka idag, snart blir det lamm! Jag och kollegan snickrade kaninhus och jag satte upp en rejälare aktivitetshage för kaninerna att turas om i. Minigrisarna bökade vilt ute i timmar och hönorna är fullt koncentrerade på äggproduktion. För å inte nämna alla vårystra kidz! Det känns liksom lite extra kul att komma till jobbet om morgnarna nu.

Jeansjackan

Jeansjacka + stickade shorts second hand/ Skor + väska + linne från H&M/ Ringar second hand + Ur&Penn/ Halsband second hand


Det fanns inte mycket fynd på loppisen, men jag lyckades komma hem med en stor och pösig jeansjacka! Den får duga tills jag hittar en ännu större, haha.


Dagens bästa tips (efter mannagrynsgröt med persikor)

Ibland hittar jag jättesnygga/söta/fina örhängen som jag bara "måste" ha. Grejen är att jag sällan använder örhängen och endast i ena örat då jag har en töjjis i andra. Då brukar jag göra om det ena örhänget till halsband, galet enkelt!
Varsågod, Dagens tips och Sämsta bild på en och samma gång (vår kamera är på väg att ställa tofflorna, shall we say...)

Loppisklädd

Tröja + kjol från Uggleboden second hand/ Jacka + Långärmat från H&M



Jag provar med en försvenskning av min blogg igen, jag bara gillar det så och det känns inte som ett jätteföretag att producera inlägg!
Idag skiner solen och jag ska iväg på loppis, helt överlycklig, haha! Ni får en outfirry i sneakpeak-format, för nu ska jag ut till cykeln. Kizzurz!

_

(Fashion Gone Rough/ Jeangreige.blogspot.com/ johnnysbird.com)



Lördag

En av mina senaste secondhand-fynd på bilden ovan, en halvtransparent leomönstrad tröja. Med röda naglar känner jag mig som en riktigt glassig tant i den!

For you

Jag har knappt hunnit ens tänka på Kvinnodagen idag, är jag en dålig syster då? Nejmen helt seriöst, vad det är många som gnäller över Kvinnodagen (män och kvinnor). Why? Jag är kvinna och skitstolt över det. Alla ni tjejer där ute ska veta att ni kan göra precis vad som helst med ert liv och ingen ska få lov att stoppa er. Mamma, bergsklättrare, VD, hemmafru eller undersköterska - vill du så kan du. Tjejer är sämst på att tro på sig själva och påverkas av den objektifiering av kvinnor som fortfarande får lov att förekomma i världen. Håll huvudet högt.

Kandee Shop

Mina två favoriter hos KandeeShop! Skitsnygga tryck, och de flesta plaggen är gjorda av ekobomull, Tencel och Bamboo-fibrer.
Gimme gimme gimme!









My two favs at KandeeShop! Awesome prints, and most of the garments are made from ecocotton, Tencel or bamboo fibre.
Gimme gimme gimme!

Charlotte and Coriander

Top + pleather trousers second hand/ Copper bracelet from Kappahl/ Wedges from DinSko



Jag tänkte skriva något vettigt här, men jag är vrålhungrig och Lars gör champinjonsoppa som likar sååååå gott så jag kan inte koncentrera mig. Eheh.







Was gonna write something good here, but I'm hungry and Lars is making mushroomsoup and it smells sooo good I'm finding it hard to concentrate. Eheh.

Tunnel Vision

(shoptunnelvision.com)
TunnelVision säljer galet snyggt vintage! Dessutom väldigt inspirerande, tycker jag (att de använder sig av en modell med ett BMI på över 19 är otroligt bara det ju!) Så kika in där. Just sayin'!
Check out TunnelVision vintage, just sayin'!

Bargainzz

På min senaste runda inne på Erikshjälpens modebutik hittade jag dessa underbara fynd. En svart oanvänd BH från Monki i min favoritmodell och ett vitt linne i tyg av lite sådär knottrig struktur. Fint som fis.
Nu ska jag sitta och snora vidare på min förkylning som attackerade mig oväntat i helgen. Den låg i bakhåll hela veckan den jäveln.
TTFN!
During my latest second hand rummaging I found these awesome garments. A black unused bra from Monki and a white vest in a kind of goosebump-ish fabric. Fartin' neat!
I'm gonna go take care of my unexperted cold now, I wash ambushed all week and it decided to attack this weekend.
TTFN!

Accessories that actually matters

(From vegetarian-shoes.co.uk, ecoist.com, missmjau.se, recycledjewellry.co.uk, manumituk.com, mooshoes.com)


Satsa på en färgglad vår med vegetariska skor, fair trade-sjalar, smycken av återvunna material och från företag där överskottet går till något bättre än rika människors fickor! Kolla in webbshopparna i bildtexten, de har så mycket fint!








Go for a colorful spring with vegan shoes, fair trade-scarves, recycled jewellry and stuff from companys where all profit will be used to do good. Check out the webshops above!

But then who am I to judge

Sweater + belt second hand/ Dress from H&M/ Over Knees from Åhlens.
Imorgon ska jag på betalt fotojobb! Jag ska stå modell för en fotograf som behöver bilder till sin portfolio. Höhö, fifan vad jag låter viktig, jag är egentligen mest shitloads nervös. Hur ska jag orka trycka mig igenom två sessioner efter varandra med svullen hals och näsa och samtidigt inte se ut som en potatis som legat för länge i kylen. Jag behöver lite beautysleep. Typ ett par veckor hade suttit fint.
Got a modelling job tomorrow! I feel so gosh darn important. Off to get some beautysleep to fight the cold that I'm coming down with. A couple of weeks would do fine.

Peace

(wildfoxcouture.com)

Ok jag vet att det börjar bli dags för typ köpstopp, åtminstone gällande nya stuff, men jag kunde inte låta bli att köpa den här toppen på Gina Tricot häromdan. Den påminner så mycket om toppen från Wildfox, på nedersta bilden. Så simpelt och rent motiv med uppenbart budskap!
Jag satsar mest på jobbet i veckorna så det är därför här blir så tyst ibland. Idag har jag tillexempel hållt mig sysselsatt med mockning, lönelappar, klappat grisar, snickrat en ramp till ankorna, ridit för små ponnysar, jagat en förrymd höna nere vid vägen och planerat veckoaktiviteter. Och njutit av vårsolen såklart. Mitt jobb är awesome!





Ok it's time for a shopping ban for me, but I just could'nt resist this top at Gina Tricot! Totally reminds me of the tee from Wildfox, bottom pic. Clean and simple and a message of peace!
Putting all my eggs in the Work Basket during the weeks so it's kinda quiet around here. Today I've been busy with all kinds of 4H chores, like catching a runaway hen, planning for next week and riding ponies. All while enjoying the spring sun. My job is awesome!




RSS 2.0