Hardware and the 90's

Bälte + skor 2hand/ Cardigan från Carlings/ DIY halsband.

Här kommer outfit nr två i min utmaning so far! Cute va? Halsbanden fixar man löjligt enkelt. Det tjocka är en helt vanlig förzinkad stålkedja som man köper i metervara. Det långa består av en vanlig halsbandskedja med förzinkade muttrar! Kostar inte många tior och ser så otroligt sharp ut med den blåa tonen som förzinkat stål ger. I järnhandeln kan man hitta hur mycket coolt som helst att använda som smycken, rota och inspireras! Själv har jag span på ett gäng stora, breda mässingsfärgade muttrar....
Vad kul att det trillar in så mycket besökare, kommentarer och bevakare! Jag hoppas ni hänger kvar en stund!
Nu väntar en påse godis och marsvinsgos, seeya!

DIY pleather totebag

Jag börjar äntligen få upp den kreativa andan igen och har massor av DIY-ideér på lager!
Igår hittade jag en alldeles perfekt enkel tygkasse på Erikshjälpen för sex slantar. Idag blev den rejält pimpad med fejkläder i botten! Den fick låna min tassel också. Hur snyggt blev inte det här?!

Rockin it in Denims

Jeansjacka (Wrangler) + Replayshorts (hittegods, haha) + Cardigan (BikBok) 2hand/ DIY låga boots/ Halsbandskedja från Ur och Penn med armband från H&M.


Den här jeansjackan fyndade jag på Uggleboden för 20 pix, sitter som en smäck! Jeansshortsen plockade jag åt mig ur en klädbytarhög, haha! Jag är en sån scavanger, and lovin it.
Apkul att jag redan fått fin respons för min 2-veckorsutmaning! Här ovanför ser ni en av många sätt jag kommer matcha detta plagg. Det här går ju bra!
Nu ska jag skala potatis och steka fisk! Kisses to ya'll!

DIY A.W.-inspired chain boots

Har haft mina gamla DinSko-kängor ståendes i garderoben hur länge som helst då de var sönder i båda dragkedjor och sömmarna bak var sönderslitna. För söndriga för att sälja vidare, men inte sönder nog för att slänga. What to do? Do It Yourself!
Började med att klippa av skaftet på stövlarna så det blev låga skor. Behöll den sista snutten av dragkedjan och bara sydde ihop den, det blev en snygg detalj på insidan av skon. Klippte av och rundade till "tungan" samt fållade skorna med en gammal halsbandskedja. Min inspiration var de här underbart fräcka bootsen från Alexander Wang.
You like?

Challenge: Two weeks, same shirt!

Ok guys! Nu ska jag berätta om mitt nästa tokiga projekt. Jag inspirerades av en av mina absoluta favoritbloggare LoveAesthetics, som i en månad bar samma klänning, varje dag.



Genomförandet:
Jag kommer att bära den här toppen/klänningen, varje dag i två veckor (30/8-13/8). Den får matchas och bäras hur jag vill, men jag måste ha på mig just detta plagget från morgon till kväll. Jag kommer att tvätta plagget i maskin minst fyra gånger under denna tiden.
Plagget kommer från en välkänd klädkedja med lågpriskläder, och kostade mig en hundralapp.
Bakgrund:
I västvärlden konsumerar vi enorma mängder kläder. Detta utnyttjar klädjättarna och producerar allt fler och billigare kläder, med resultatet att de inte håller ens en bråkdel av så länge de borde hålla. Vi sliter, och slänger, i rasande fart. Samtidigt utnyttjas billig arbetskraft i andra länder, under omänskliga förhållanden. Den enorma produktionen tär på miljön och Moder Jord något så fruktansvärt. Vid många fabriker använder man sig av så kallade nonylfenoletoxylater (EU-förbjudet, men många kläder tillverkas inte i EU) vi framställningen av textilier. Dessa kemikalier är enormt giftiga, svåra att bryta ner i naturen och kan ge hormonrubbningar. Dessa kemikalier blir över efter tillverkningen och kan även sitta kvar, i mycket små koncentrationer, i de kläder vi sen köper. Köper, bär ett par gånger, plagget går sönder, och vi slänger det. Samtidigt pressar modeindustrin på oss att köpa mer och mer kläder. Många köper ett plagg och bär det endast en eller två gånger för att sedan tröttna och låta det hänga i garderoben ihop med alla andra plagg som aldrig används.
Varför?
Med min Challenge vill jag sätta ett vanligt billigt basplagg på prov. Kommer det att hålla två veckors wear and tear? Min förebild satte sin klänning på prov en hel månad. Jag å andra sidan, vågar tro att två veckor kommer vara mer än nog. Hur kommer plagget då att se ut efter dessa två veckor?
Jag kommer att få matcha detta plagg hur jag vill och plagget är mycket neutralt och löst sittande. Men kommer jag att tröttna på det? Kommer jag se det som ett tvång, eller en lättnad, att alltid ha samma plagg på mig?
Dessa frågor och säkert fler kommer jag att besvara när de två veckorna är slut.


Så, kära vänner, vad tror ni? Låter det intressant? Åsikter och kommentarer runt ämnet är mer än välkommet då det är vad jag är ute efter! Jag kommer såklart att posta outfits och annat runtom så ofta jag bara kan!

Pic or it did'nt happen

Lite pics från min helg! I fredags var vi på Malmöfestivalen en sväng. Massor av folk och inte mycket att hitta på. Jag och Lars smög till tivolit för att titta på maskiner och fick syn på en paradvagn med akrobatik! Hängde med den till scenen vid centralen och fick se den absolut coolaste Avantgarde-cirkusen EVER! Uppträdandet startade med en stor trumensamble och sen kom en enorm mobil farandes, med artister hängandes från den! Artisterna i mobilen framförde akrobatik och livemusik, hängandes i luften ovanför publiken! Det var SÅ MÄKTIGT! Jag och Lars bara stod och gapade, djupt imponerade! Det gjorde det helt klart värt att åka in.
Igår bjöd Johanna på middag i efterskottsfirande av sin födelsedag. Vi satt i köket på Smålands och käkade hembakad veggiepaj, sallad, chokladkaka och snacks! Sen blev det fest och öl med ett roligt gäng, awesome kväll!
Idag har jag verkligen bara sovit och slappat, ätit en enorm tonfisksallad och gått en promenad i höstsolen.
Bra helg <3

Jeans/pleather, the perfect jacket!

Ok nu är jag tillbaka från min shopping (jag hade tydligen ett ganska rejält uppdämt behov, suck, skäms!) och dagens fynd var ju lätt den här asfina jackan! Betalade femtio kronor hos en trevlig dam på Esplanadens loppis, helt ny är den, från Gina Tricot! Det är typ nån denim och så fuskläder i ärmarna. Storlek L, men skitliten så den sitter snarare sådär ... som en tight jacka som inte blir tight fast utan att bli för stor i axlarna. Fattar ni? Ja det gör ni säkert, mah fellow nerds. Hursomhelst är jag så lyckorus-glad och hög av att ha hittat den här godingen, åååh!
Nu ska en av marsvinstanterna medicineras och få sin sjukgympa (hon har en skadad kota i ryggen :CC), sen ska vi iväg på födelsedagsmiddag och festerier hos en kompis. Jag ska lägga upp bilder från igår då vi var på ett sjukt galet bra akrobatik/musik-uppträdande i Malmö sen! Så, som vanligt - stay tuned....

Rucksack rucksack

(pics weheartit)
Ryggsäckar <3 Den snyggare av väskor, if u ask me. Varför har jag inte fler? Nej för fasen, jag ska hutta ner sista kaffeslatten, klä mig i något sånär anständigt och ge mig iväg på loppis nu! Jag föreslår att ni gör detsamma, and I'll see ya'll latehz ok? Kiss!

New pantaloones

Byxor + topp från H&M/ Hatt 2hand/ DIY Bullethalsband/ Läderhalsband från medeltidsmarknad.


Jag lyckades hitta mig ett par snygga svarta brallor häromdagen, på H&M! Saken är att jag är löjligt kräsen med byxor och är mycket mer av en shorts-tjej, men ett par svarta byxor måste man ju faktiskt ha. De här sitter så bra!
Har ni varit på Malmöfestivalen något nudå, ni som bor här nere? Jag har inte, ehe! Skulle åkt in och sett Bob Hund idag men en påse godis och ännu en skräckfilm ur högen lockade mer. Jag och Lars har levt på under existensminimum allt för länge nu och jag har inte ätit nån ordentlig mat på hela veckan typ, så idag var vi iväg och storhandlade. Så nu är jag mätt på matvete och grönsaker och soja och plockegodis! Vad det kan lyfta humöret.
Imorgon är det veterinärdags med en av marsvinstjejerna här hemma, skönt att äntligen ha råd, men inte vidare kul för det.
Resten av helgen dock, kommer bli awesome!

Sno Stilen: Black Layers

Pics StockholmStreetstyle/ Skor Vagabond/ Blus + earcuff Topshop/ Kjol MQ/ Klänning Modekungen.se/ Hatt Lindex.

Svart i längder och lager, sjukt snyggt och dramatiskt! Platå är så yum och de där nya earcuffsen är underbara!

Dubbelt så mycket tid.

Shorts (fd. byxor, Cheap Monday) från Weekday/ Skjorta + väst + klockor + boots 2hand.

DIY-inspo of the week


Yesterdays #2

Tröja (Monki) + shorts + hatt 2hand/ Dr Martens från Shock.


Hittade jag den perfekta hatten or what? Asmysig och floppy och sitter perfekt på min stora och konstigt formade huvudknopp. Såhär såg jag ut när vi stack ut på party igår!
Nu är jag ju så att säga, officiellt arbetslös igen, oh the joy. Så jag tänkte sätta igång ett litet "projekt" som ni kommer kunna följa här på bloggen, inspirerad av en av mina favoritbloggar. Ja. Jag tror inte jag avslöjar något. Elakt va? :D I'll tell ya next week!

Yesterdays findings

Skjorta, klocka och hatt från Erikshjälpen i Lund! Alla så perfekta så det pirrar i magen!

Better late than never

Jacka från Lindex/ Cardigan från H&M/ Linne, present från syrran/ Boots från Skopunkten.

Så här såg jag ut för ett par dar sen. Loving dah linne! Idag har vi lånat lite peng att köpa öl för, så vi ska nog till parken en sväng och sen på nån skitig och groovy korridorsferre! Awesome! Kom också precis hem från Erikshjälpen där jag hittade fiiiiina stuff för mitt presentkort som jag fick i föllsepresent av min vän Mikael <3 Show ya laterz!

Kate Lanphear

(googled pics)


Tjeyen med fräsiga stilen liksom! Höga klackar, maskulina kavajer, svarta stuprör, nitar, läder, rockigt, wrist piles. Ja, yummerz! Helt klart en stilikon jag vill inspireras av i höst (suck, höst?).
("wrist piles" och den hårda blonda luggen, yuuu-um)

Annars då? Jotack. Jag har jobbat hårt i dagarna tre och idag var mitt sista pass på Willys. Vemodigt och tråkigt, jag trivdes verkligen. Kanske kanske kan jag få agera stand in någon dag. I övrigt är det arbetslösas vardag igen. Jag och killään är fattigare än fattigast och jag längtar till mitten av veckan då pengarna rasar in i stora högar! (eller, högar som går att köpa mat och kanske den där tröjan på Gina Tricot för...)
Ovaah and out!


Jolie

Syrran var här en sväng ikväll och gav mig lite försenade fölsedagspressies :DD Fick det här snögga oversizelinnet med en bild av Angelina Jolie, typ ett sånt som man kan köpa på Modekungen osv! Ska sy in det lite i sidorna och ha som kort klänning, soooo yummeeey. Fick även presentkort på H&M (hell to tha yes! jag vet en snygg tröja som ska bli min. eller ett par byxerz) och en ask Noblesse (den överlevde dock inte länge. Mint! ni vet.)
Blir nog en outfitty med Jolie imorgon, godnightykisses tills dess!

Handcuffs + the old jacket

Handcuff-smycke som jag snott av Lars/ Croppad top från Monki/ Transparant klänning från Lindex/ Avklippta Crockers 2hand.


Jacka från Lindex


Grävde fram min gamla jacka från mina tonår (ok nu låter jag som om jag vore typ 35), pillade bort ett gäng tygpatchar som jag så punkigt sytt på i 15-årsåldern. Det är faktiskt en himla fin jacka!

Hangout

pics från en park-hangout i tisdags

Fee-art.

Shorts (Weekday) 2hand/ T-shirt + ring från H&M/ Dr Martens från Shock/ Hjärt-hänge som jag fått av ett ex faster.

Lars har knåpat med en gammal blixt han hittade på Erikshjälpen här i stan (15 spänn!) och har fixat så vi har en såndära slavblixt förutom den externa på själva kameran! Funkar sjukt bra, vi provade den lite. Alltså gillar att bo med en DIY-tekniker.
Off to bedz och hoppas på en morgondag som inte regnar bort. Smudges!

New chunky ring

H&M, 49:-

Oh I love it love it!

DIY-inspo of the week


Lumberjacks and crackleberries

Skjorta 2hand/ T-shirt från H&M/ Shorts från Gina Tricot/ Dr Martens från Shock/ Hänge från JC.

Idag har varit en ledig dag! Dock långt från sysslolös. Jag har fixat hem stuff till pälsbollarna som residerar i sovrummet, varit på kräftmiddag hos pappa *rap*, och hunnit med ett par Kalla Onda i parken med de vanliga kidzen. Fint! Nu väntar jag på Lars som stannade för några fler Kalla Onda. Imorgon kallar kassajobb igen.

At least I've got breakfast down

Jag äger inga dyra plagg, åker aldrig på spännande resor, har inget flashigt jobb, ambitioner inom "journalistik" eller går ut med galpalsen och dricker dyra drinkar. Därför får ni istället en bild på min frukost, så kan jag checka av det på blogglistan!
Nejmen sarkasm å sidan, jag har jobbat ändalykten av mig hela helgen och tjänat grova cashorz, därav min frånvaro. Hoppas ni är stolta, jag är! Jag och karln är luspanka igen och jag längtar till slutet av augusti då jag ska få min första efterskottslön samt en redig summa dollahz från a-kassan.
Återigen, det där spännande lifvet.
Men allvarligt, vad har vi annars bloggar till om inte för att få våra liv att framstå som fantastiska? Egoboost på internet, du kan ljuga om vad du vill. Du kan jobba som stylist trots att du sitter hemma och är arbetslös hela dagarna, du kan redigera och outfitta din kropp till perfektion trots att du spenderar 99% av din vardag i mysbyxor som framhäver dina lovehandles mer än något annat, och den där resan till turkiet var snarare en tripp till grannstan. Jag finner mig själv ofta sittandes med ångest framför allehanda bloggar och önskar att mitt liv var lika spännande. Men guess what? Det är det förmodligen. Man ska se på bloggare som fiktiva figurer, karaktärer, snarare än att ödsla energi på att vara missnöjd med det liv man själv har.
Stay real bevakorz, kisses!

Silvermetallic knitty

Tröja från Gina Tricot/ Klänning från Monki/ Väska från Weekday/ Creeper-skor från Underground/ Halsband från H&M.



OoOOooooaaah, kolla in den här nya tröjan på Gina Tricot! Silvermetallic och ska enligt rykten vara supermjuk. Åhhh, I want it! Såhär hade jag velat matcha den. YUMMMMM!
Fast den är redan slut online. och jag hittar den inte i butik (om den ens kommit ut? den skulle komma ut den här veckan?). och jag äger typ 2 kronor eller nåt i den stilen. But still.

Grayscale crochet

Virkad klänning (H&M) 2hand/ Gamla skolväskan/ Klocka, ringar och kedja 2hand.

Zup? Jag är upptagen av antingen jobbet eller med att njuta så mycket som möjligt av sommaren som äntligen lyckats ta sig tillbaka till Skåne. Kan det inte bara vara sommar året om så man slipper "åh jag skulle ju..."-ångesten varje gång slutet av augusti närmar sig?

Rutigt

Skjorta (H&M) + Shorts (Crocker) 2hand/ Top från BikBok/ Dr Martens från Shock/ Halsband med ringar från H&M samt 2hand.




RSS 2.0