Vintage floral

Galet söt småblommig 60-talsklänning från Tjallamalla Vintage, matchat med enorm hatt från Asos, smink i rosa toner från E.L.F. samt skor och solisar som även de är från Tjallamalla! Mumz.

E.L.F. Mineral.

Att beställas å det snaraste! En mineralfoundation från E.L.F. med få och snälla ingredienser. Priset på 35 SEK är nog den bästa delen! (2.84 gram bara, men mineralfoundations räcker ett tag).

Vagabond

Jag är så himla sugen på ett par ljusa boots och de här creme-färgade från Vagabond är bara helt ljuvligt söta!
De skulle passa till allt från jeansshorts till vida kjolar eller tighta jeans. Åh I want them!

Cloudy

Skjorta 2hand/ Halsband handgjort/ Väska 2hand/ Dr Martens från Shock





Poolpartyt igår var så HIMLA lyckat! Det var kallt och duggade, men i poolen var det 30 grader varmt och helt underbart. Jag är inget jättefan av att bada nu som "vuxen", men igår var det bara för skönt! Öl, DJ:s, strålkastare, grillning, aspeppiga och trevliga människor. Ja, bara awesome!
För en stund sedan kom vi hem från pappa där vi varit och käkat bakismat bestående av laxrullar (åhåhåååååå) och tårta! Skitmätt och nöjd och trött. Hann med en djup konversation med Engla som snart fyller två år. Vi såg på filosofiskt invecklade Spöket Casper Classics. Really makes you think det där.
Helt skitbra helg! Nu ska jag pyssla till marsvinen, duscha röklukten ur håret och se på X-files.
Toodles!

Dagens 2hand-fynd

Väska 15kr, Skjorta (org. Gina) 10kr, kjol 5kr, linne 5kr, shorts 30kr, halsband (ska använda kedjan t annat) 15kr.
Loppis + Erikshjälpen.

Resultatet av dagens skräpletning. Tillfredställande fint, bara kolla in väskan liksom! Ska fixa bättre pics på den, den är så himla fin och Wang:ig liksom. Skjortan ska nog få nån form av cutouts.

Yellow nails by Park&Cube

Mitt nya ögongodis Park&Cube har fått mig sanslöst sugen på ett matt gult nagellack ihop med lager av ljusa enkla plagg.
Sommarfräscht, indeed!
Vad hittar ni bloggerzz på idag då? Det är lördag! Jag slutade kl 14 igår och går inte på jobb förrns kl 15 på måndag, långhelg! Heh. Om en stund ska jag göra mig i ordning för att promenera ner på stan. Jag har äntligen fått pengar och planerar ett besök på Esplanaden (typ en lång grusväg där det ordnas loppis varje lördag, my treasure-hunt!), köpa hårspray, proviantera (på systembolaget) och ta en sväng förbi djuraffären. Ikväll är det äntligen premiär för Poolparty som arras av ett par kompisar. 30graders pool, musik, crazy people and shit. Jag har rakat benen. Mer "beach '11" än så blire inte.
Nu måste jag.. ja ni vet..efter morgonkaffet och så.... heh. Lejtah!

H&M nyheter.

H&M har släppt kollektionen "WaterAid" som skänker 25% av intäkterna till just WaterAid, som ser till att även världens fattigare befolkning får tillgång till rent och hälsosamt vatten. Skulle dock inte vilja påstå att jag är jätteförtjust i den blåskrikiga kollektionen, men den här bikinin och linneshortsen skulle jag helt klart kunna tänka mig att äga!

Ät en kaka, för fan.

Ibland blir jag bara sådär extra less på bloggvärlden. Typ idag. Alla dessa storbloggare och modebloggare som promotar en osund vardag fylld av ångestfyllda tankar kring mat och träning. Sträcker man sig efter en kaka så ska man känna en drypande känsla av dåligt samvete och helst uppväga denna syndiga handling med nån form av psykisk uppoffring, en kompensation. Hela samhället som så länge byggt på att man ska disciplinera sin kropp för att vara lyckad, känns lite gammalt nu va? Och som om det inte vore nog att smalhetsen tagit sin plats i modetidningar, filmer, reklam, tv-program, träningsvideos osv så måste även bloggen - det nya mediet för även den minsta människan, gnata sönder varenda stackars 14-åring tjej tills hennes samvete passar in i mallen för oss halvneurotiska Ätstörning Lights. Kvinnor och tjejer tycker redan alldeles för illa om sig själva utan att någon hjälper till.
Ta en kaka, för fan, ta tre.

At home

Ok nu är det ju inte direkt nån inredningsblogg jag pysslar med, men nog kan man väl göra fint hemma ändå! Så här års plockar jag alltid blommor och sätter i en vas på bordet hemma, så man har färska snittisar jämt, och helt gratis! Heh. Ett annat tips är att ha en liten skål i trä som man fyller med akvariegrus eller så, och sedan lägger dit fina stenar som man hittar ute. Inte heller ett kostsamt tips, roligt och snyggt!
Idag känner jag verkligen för att tapetsera om hela vår lägenhet (våra äckel-orangea tapeter med "orientalisk" bård ger mig bara ångest) och inreda, köpa nya möbler! Nya balkongmöbler ska jag faen i alla fall ha. Uh.
Blahblah! Idag jobbar jag kvällspass, 15-21, man går mest bara runt och väntar... och drömmer om inredning och snygga tapeter.

DIY Studded Crop Blouse

Från illasittande vit damblus till skitfräsig top med nitar! Lite klipp här, en söm där, ett gäng gamla klämmnitar från ett skärp.

Rings and ponytails

En cool trend att sno rakt av catwalken är hår-ringen. Helt enkelt en vanlig bred ring att samla håret i, tupera svansen lätt och ha gärna en gummisnodd under ringen, så trillar den inte ur så lätt. Den här ringen gav jag 2 kronor för på loppis, haha!
Det här kan ju få vara ett gott argument för mig att inte klippa av mig mitt utsparade ris.

Design och header

Ok så jag tröttnade på min förra design och knåpade ihop en ny header och bah: VITT! Urk är så less på det där med bloggdesign, jag vill bara ha det superenkelt, bloggar är liksom överlag en ganska ful layout on tha netz. Be back with sumthin' funnier.

Black/White/Naag


Light + gold + thunder

Vita shorts från H&M/ Favviströjan 2hand/ Halsband från TGR/ Dr Martens från Shock.

I skrivande stund rasar åskan utanför, jag älskar åska, med en viss skräckblandad förtjusning. Enorma naturkrafter som man inte ska ta lätt på, men ack så vackert!
Jag har tvättat. spännande. Jag är galet sugen på allt möjligt nu bara för att vi är pantburks-fattiga. Typ våfflor, godis, sushi, panerad fisk, paj, frallor med ost, fil med goda flingor, fruktsallad, grillat, wok, kakor. Jag ska knata till Ica och köpa ett paket ägg. Och baka KLADDKAKA TYP! heh.



Tranquil

Kvalitén på bilderna från min digitalkamera är inte mycket att hurra för, men jag var bara tvungen att knäppa lite bilder igårkväll. Vi cyklade ner till stadsparken med en ölfylld väska, så otroligt vackert och sommarkvällsmysigt! Parken var knallgrön, det doftade tungt av syrener och vattnet var spegelblankt. Jag och Lars satt på favoritstället och tittade på alla andbäbisar och svanar. Sen stack vi till ett par kompisar och konsumerade mer öl! Jag lyckades trilla med en stillastående cykel och har ett jätteblåmärke på ena skinkan, so much for shock absorbing fatty tissue!

Man Repeller.

Följer den här tjejens blogg, The Man Repeller.com. Hon är en lekfull och quirky människa men har samtidigt en sån otrolig känsla för stil och kan bära ungefär allt med den personligheten. Gillar!

Fredagsönskan.

Hej och god förmiddag!
Den här fredagen hade jag mer än gärna sett ut såhär, med enkel svart jumpsuit (Bikbok), uppknäppt denimskjorta med upprullade ärmar (Bonprix), söta kilisar (Modekungen.se), fet nitväska (Bonprix), grått nagellack (Topshop), naturligt sminkad (ögonskugga från Renskönhet.se) och en jättehög av armband och klockor (H&M + Bonprix)!
Nu ska jag dock, om ett par timmar, vara omsvidad i min röda skjorta och hoppa in på eftermiddagspass i kassan på Willys. Även det känns ganska lockande, faktiskt!  Det är fredag, solen tränger fram genom små töntiga moln och vi får låna peng så vi kan slappna av i helgen. Får jag bara tag i en god chokladkaka att omnoma på jobbet så är även mensvärken i schack ;D
Jag tror att jag ska "Trevlig Helg!":a så många kunder jag bara kan.
Hörs lejtahh!

DIY knotted crop top.

Att göra en sån här söt strand-topp själv är skitenkelt! Jag tog en gammal barnklänning som inte satt vidare smickrande, klippte av den men lämnade en bit av "sidsömmarna" som jag klippte av i två tåtar och knöt. Hur sött som helst! Recycling-kirurgi när den är som simplast.
Jag och min vita dåliga ursäkt för kulmage ska svassa i den här till ett par höga jeansshorts i sommar, med en bikini under!
Den här veckan står jag i förbutiken och har redan lärt mig en hel del av grunderna i posthantering och Svenska Spel och ATG, massssor att hålla reda på, men sååå kul! En helt annan kundkontakt än när man sitter i vanlig kassa.
Och vet ni? Idag berättade chefen att hon minsann tänker anställa mig som sommarvikarie när min inledningspraktik tar slut om en dryg vecka!  YEEEEES! Bajj-bajj socialbidrag och hejj-hejj Riktig lön! Sen hoppas jag såklart på att få vara kvar på nån form av tjänst även efter sommaren, men en sak i taget nu.
Och så är det fredag imorgon och vädret har vänt åt rätt håll och en liitenliiiten summa pengar tillåter oss att ha mat i helgen också. Mm. FEDT!
Nu ska jag koka linser och se om Lars är på väg hem från sin upptäcksfärd till Hardeberga,
TTFN gals and pals!

Nio outfits, vilken är din favorit?

Fr.v. och uppifrån: 1, 2, 3, 4, 5.
Fr. v. : 6, 7, 8, 9.


Här är nio utstyrslar ni haft äran att se mig i nu i vår! Vilken tycker du mest om?

Buy my stuff

Har lagt upp lite mer skoj HÄR! Köp mitt stuff nu så jag kan äta mat innan a-kassan kommer typ!
Jag är sjukt sugen på att starta upp nån form av bloppis där jag lägger upp en massa vintageskatter och remakes och handgjorda smycken till försäljning, vad tror ni om det? Sen ska man ju bara ha tid också, men vad har man annars helgerna till. Ehe.

Yum



HHeey, jag hoppas inte ni saknar mig allt för mö! Jag lever i en bubbla av jobbet på Willys och tanken på att skaffa fram pengar och typ se till att djuren har det bra, äta, sova. Haha. Jag tänker se till att få lön för mödan!

Tangerine cuteness.

Hittade den här supersöta kjolen på loppis idag, i min nya favoritfärg! Den är ursprungligen från Gina Tricot och i nyskick, fem kronor! Oh the yayness, jag skulle kunna göra loppisfyndande till ett yrke!

DIY jeansshorts med nitar

Ett par föredetta Lee-jeans, numera fräsiga nitshorts med boyfriend-fit, yäs!

Duo lips

Jag känner mig inspirerad av Napoleon Perdis från Aussie Fashion Week SS'11 och kladdade på mig två färger på läpparna idag. Helt klart en skitcool trend att haka på i sommar, tycker jag. Nu passar jag inte i läppstift och att välja en ljusare färg på överläppen ger nog lite mjölkmustach-effekt, men ni förstår mitt budskap, right?
En shop jag precis upptäckt och vill dela med mig av är RenSkönhet.com, där kan man köpa ekologiska och giftfria makeup-produkter, fria från parabener och ftalater som just nu är ett stort problem och finns i stort sett det mesta i skönhetsväg.
Idag är det lördag, jag är ledig och vaknade pigg och glad innan kl åtta, haha! Dagens planz: frukost, cykeltur och rota på loppis, korridorsfest. Nånstans däremellan ska jag gosa marsvin och äta onödiga saker.
Nu fåre fan inte börja regna här va!
TTFN!

Studded belly

Kolla vad som trillade in bland nyheterna hos Modekungen.se! Måste genast fixa fram en gammal svart skinnväska och en näve pyramidnitar! Alexander Wang var helt rätt på det.

Like a sassy lady on a field trip.

"Tantshorts" 2hand/ Vit tishy från H&M/ Örhänge som halsband 2hand.

Jag är skitmätt! Har precis haft i mig en skål linssoppa, ägg, grönsaker och resten av Lars potatismos. Innan dess fick vi såndära frystårta av pappa. Heh. Mätt. Najs. Far kom lite som en räddare i nöden igen, med massa stuff till "barnbarnen" (marsvinen), godis till mig (heh, det lär i alla fall konsumeras huvudsakligen av mig), cigg till Lars, vin, juice, ost och frysetårta :DDD Och fickpeng så vi klarar oss ett par dar, skönt! Pappa fick frisörbehandling by Pyrola i utbyte.
Imorgon är det fredag va! Vill mycket gärna ha fredag.

Free boots are good boots.

De här stövlarna hittade jag på loppis i lördags, tjejen ville ge mig de gratis! Hon fick mina resterande enkronor, haha. Fejkskinn och sitter perfekt och snygga som fäen! Funderade på att sälja de men jag tror Lars har övertalat mig till annat. Höhö. De behöver lite touch-ups dock. Och kanske blir de cut-offs, åhjo, nog ska vi kunna ge de ett intressant öde!
Ingen blogg igår nej, dels för att blogg.se krånglade, as u all know. Dels för att jag hade värsta dagen ever med högar av jobbiga saker från morgon till kväll, en milt sagt fruktansvärd otursdag. Orkar inte ta upp sånt här, bloggvärlden är min verklighetsflykt och får förbli så. Kvarstående är dock vår katastrof-ekonomi just nu och jag känner mig fruktansvärt omotiverad att blogga. Men jag kommer tillbaka snart ordentligt!

Köp mina coola jeansshorts!

Dessa två megacoola shorts säljer jag nu! Självklart vill ni ha dem ju! Klicka då HÄR ;)

Turbans and boots.

Shorts 2hand/ Linne från H&M/ Turban av gammal spetsgardintyg/ Silverkedja från Ur och Penn/ Klövring lånad av Lars/ Enkel stålring från en gammal hårddisk/ Dr Martens från Shock.

En lättare huvudvärk och sömnbrist ligger kvar och vittnar om gårkvällens partaj. Ett par öl för mycket i kvällssolen i stadsparken medans det hemmabyggda ljudsystemet dundrade 90-tals hits. Helt okej va!
Jag har suttit på balkongen i solen och ätit frukost och läst skräp, nu ska jag och Lars ge oss på att släpa oss ut i solen. Jag röstar för filt och sol och glass. Helst så lite fysisk aktivitet som möjligt, haha.
Har fått en grej för turban-headbands! HÄR finns en fin liten tutorial på hur du kan knyta!

(Chopper dyes his pubes-) GINGER!

En rödare färg pryder äntligen min skalp då jag idag upptäckte att vi hade awesome hårfärg på jobbet för 29:90! Jag önskar att jag kunde vara rödhårig, helst "på riktigt!" men ens fejk är svårt att hålla efter. Man får färga om och om igen tills håret blir knallmätt på röda pigment. Lagom tills den råttfärgade utväxten gjort sig påmind...
Hej fredag förresten! I helgen är jag ledig och det vankas sommarvärme och parkfestival, så det blev ett par extra "Trevlig helg!" och léenden för mina kunder i kassan idag.
Och nu ska jag äta lakritsglass till Star Wars-film.
TTFN parmesanflarn!

Oh the Yayness off boots!

Idaaaag kom förresten mina Dr Martens som jag vann i tävlingen som Shock och MorbidOutlook.se anordnade! YAAAAAAY! Ett par splitternya sqeeky DM:s alltså. Awesome! Skitglad!
Vill förresten gärna ha tips på hur man snabbsliter kängor, de är så himla nya och stela! Nu har jag stoppat de fulla med papper så de stretchas lite, men i övrigt? Nåt medel man kan gno in så de känns mjukare?
Jag hoppas ni överlever mitt dåliga uppande här på blögen, jag jobbar och står i, förstår ni! Dagarna fylls lätt nuförtiden och jag trivs verkligen med att få komma upp tidigt på morgonen och uträtta en dags arbete och sysslor. Sann själsgöra!
Ok, nu är det verkligen bedtime deluxe om jag ska orka upp kl 7 imorgonbitti, toodles!

Marint

Himla sugen på den här knutblusen från Topshop och det superfräna starfish-armbandet från Bimba&Lola! Tillsammans med hatt och glasögon från Monki, väska och skor från Asos, halsband från Cocoo.se och shorts från Bikbok skulle det bli världens gulligaste utstyrsel i marint tema, utan att bli allt för "Sailor-chic". Doften Breath of God från Lush finns även i blå parfym-stick och är så himla fräsch och sval!

After Work Greek.

Linne 2hand/ Halsband 2hand/ Träring från VikingKristall/ Shorts 2hand.

Mkey så ni får se mina secondhand-fyndisar i en outfit! brava! Mm.
Linnet är typ nån sorts turistpryl då det står "Rhodes Greece" på den (har knutit upp det på bild, det är stort) men trycket är så HIMLA FINT! Måste ordna en bättre bild på det när jag jiter. Halsbandet är ett omaka örhänge som jag gjorde till hänge. Också himla fint! Lite antik-guld sådär. Mycket glad!
Jobbet gick sjukt bra idag, min handledare berömde mig så mycket idag och jag blev så gla'! Har fått koll på kassan nu och börjat ha hand om självscanningen också. Känns riktigt fint, snart får jag min egen inlogg och kanske får skippa "ny i kassan"-skylten ;D.
Foodz! Hörs lejtah, piis.






Sommartunna klänningar från Tjallamalla x 3.

Tre fläskigt söta sommarklänningar i skira tyger, den polkadottiga är Vintage. Hur gullig som helst!
Jag var på Erikshjälpen efter jöbbe idag. Ni får se snart mkey!
Piis.

First day at work + drömvinst!


Hejhej! Idag har jag inte uppdaterat nåe då jag började på mitt nya jobb på Willys idag! Det gick hur bra som helst och jag har redan suttit en bra stund i kassan och tragglat koder osv. Kuuuul! Jag tror jag kommer trivas där, kollegorna är sjukt sjyssta.
Här får ni en snygg bild på mig utan piercings, i uppsatt hår och fruktansvärt dålig hy, jobbfin, med andra ord! Lätt att missta för högstadie-elev. Tack för den.
ÅHHH och måste ju berätta, jag VANN TÄVLINGEN för Shock och Morbid Outlook! Kan ni förstå! Jag kommer alltså att få hem ett par sprillans nya Dr. Martens alldeles snart, förstår ni min lycka! Jag förstår den knappt. Jag som har längtat och trånat så länge efter ett par 8-håls, och så bara går jag med i en tävling för skojs skull, och vinner ett par kängs för 1400kr! Nej. asså guuu. Ibland har jag bara flyt. HELL FUCKING YEZ. SÄG GRATTIS.
*ending bragging-mode*
Ok, nu ska jag gå och steka fisk. Ha det lite bäst /mvh gladtjej_86
peace.

Valborg '11

Hade ni en bra Valborg igår nudå? I did! Lund var som vanligt partystaden #1 och vart man än gick var det fest, speciellt i stadsparken där det dräller av fulla grislingar från tidig morgon till sen kväll. Hysteriskt fenomen, minst sagt.
Åkte först en stund på lite bakgårdsgrill med kompisar på dagen, hem med Fröken Sandra som numera residerar i Norge (atm) för att kela marsvin och andas (jag är inget big fan of folkmassor), sen ner till parken (hjälpa fulla ungdomar som inte förstår alkoholens inverkan på en ovan kropp) och hänga med andra kompisar, bli fulla och gå en sväng på utomhusklubb på Smålands Nation. Hemma i lagom tid (mvh gammal tant som inte är nåt fan av ungdomsbravader längre) och väldigt lagomt obakis idag.
Lars är för övrigt fruktansvärt grann i sina nya brillor a'la John Lennon <3.

Tävlar hos Morbid Outlook.

Jag tävlar med den här outfiten för att ha en chans att vinna ett par klassiska Dr Martens i 8-hålsmodell hos Morbid Outlook!
Haha, vill seriöst ha den här outfiten i sommar, festival eller ej. Passar så bra till lite olika aktiviteter då den är enkel och bekväm och kan kombineras med snygga smycken och annat "piff!" Allt är självklart från Shock dåvah.

RSS 2.0