Cirkellinser

 
Svider i ögona. Ändå värt.

DIY spike sneakers

 
 
 
Hej igen sommaren! Stanna nu för i helvete så man kan få lite ork i hjärnan <3. 
Anyway, igår köpte jag dessa vita converse-kopior på DinSkos rea. Pimpade de med lite nitar, blev ascoolt med de här totalvita skorna och de silvriga nitarna! Hur länge skorna nu håller sig vita får vi väl se...
 
Haha en av pyramidnitarna har halkat ner, hur missade jag liksom det när jag fotade?

Sno Stilen: Mashups! (army + hawaii + denim + leather chic)

 
 
Ska man ändå go for lager-på-lager kan man likagärna göra det ordentligt. Hawaii-prints, denimskjorta, militärisk väst, läderbralls och lite guld på det. Mashups <3
 

Definiera "fult"

 
DIY nitshorts/ Avklippt random second hand-tisha/ Halsband från Erikshjälpen
 
 
 
När jag hittade det här superhalsbandet inne på Erikshjälpen utspelade sig följande monolog i mitt huvud:
 
"Haha fyfan vilket fult halsband! Vem köper sånt? Vad ska man ens ha det till? Typ med något enkelt i så fall... något vitt...en vanlig t-shirt...piffa upp vardagen liksom... fan vad SNYGGT det är! Jag måste köpa det!"
 

TUTORIAL: DIY transparent choker

Halsbandsparty!
Hittade inspiration och en awesome tut hos LoveAesthetics. Så här gjorde jag!
 
Du behöver:
Plastglas 
Linjal
Glasskärare eller kniv
Ugn
 

Jag köpte mig ett plastglas-ark på Biltema. Det minsta kostar 29:90. Ju tunnare desto lättare att arbeta med!
 
 
Mätte min hals runtom och skar ut en lämplig bit plast. Tog sambon till hjälp att knäcka av biten från resten av plasten, för helvete vad det satt.
 
Borrade hål på båda kortsidor!
 
 
Värmde ungen till 150 grader och lät plastbiten bli mjuk och böjd (funderar på att ta patent på min ehum... konstruktion) Sen tog jag ut den, böjde till lite (med ugnsvantar!), värmde lite till, böjde lite till osv tills jag var nöjd.
 
 
Pillade fram lite smyckesdelar.
 
Monterade ihop, tadaaaaaa!
Det är inte helt jämt och lite förorenat i plasten, men det syns inte när det sitter på.
 
 
 
Frågor på den? Hepp, get crakin'!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

close

DIY-shorts/ Armband från H&M/ Tishy från Gina Tricot
 
 
Hej! Ni får en närbild på utfirren idag, jag är inte in da mood för några helkroppsambitiösa pics idag. I helgen råkade jag och killen ut för en våldsam jävla pundare och jag känner mig ganska eftertraumatiskt dimmig i huvudet fortfarande. Stackars Lars har en bruten näsa och präktig blåtira och jag har bara ont i hela kröppa (psykiskt betingat, I'm sure). Ibland önskar man bara livet ur större delen av mänskligheten.
 
Ok, anyway, har ni tur och jag har ork så kommer det en tutorial redan ikväll! På ett smycke! Mer säger jag inte. Mest för att jag inte vågar lova att jag lyckas. eh.
 

och merpics Nasty Gal, Fashion Gone Rough, LoveAesthetics, okänd


Jag gillar nya utseendet och funktionerna i blogg.se-verktyget, helt klart! En välbehövd föryngring.


bad 90's teen movie

Skjorta från loppis/ Tischy (Junkfood)+ kjol från Ugglebo'n/ Gammal skolväska/ Creepers från Tradera (nej jag ämnar inte att ta av de förrns de faller sönder)
Ungefär såhär såg jag ut när jag headade ut själv för att träffa folk i parken och senare stammisbaren i stan i fredags.
Snacka om att den här helgen verkligen kunnat delas på mitten, den senare delen hade man kunnat kasta i soptunnan som en bit möglig limpa.

DIY Tutorial - Splash Pocket Shorts

Så här coola jeansshorts kan man göra själv! Löjligt enkelt. Kolla bah:


Du behöver:
Textilfärg (sån man målar med)
Pensel
Burk att blanda i
Plastpåse
Maskeringstejp
Blanda lite vatten i textilfärgen om den är tjock i konsistensen.
Plasta runt fickorna med plastpåse och maskeringstejp.
Go crazy. Det gäller att snärta till rejält med penseln. Öva gärna på lite papper först (OBS skvätter överallt!) Jag använde först utblandad och sen outblandad färg ovanpå det, det gav nästan lite mer 3D-ish effekt.
Sen kan man slänga på lite nitar... för att alla gillar nitar <3

Simpelt va? Happy DIY:ing!

DIY - billiga nitar

En DIY-sak som alltid är hutlöst dyrt här i Sverige är nitar av olika slag. Hobbybutiker säljer ofta vanliga klämmnitar för 2-5 kr/st, spikes för 5-15 kr/st, tänk så mycket man får betala för att pryda en hel jacka med nitar!
Men jag är smartare serni (nähä!). När jag är ute och ränner på loppis så kikar jag alltid efter gamla nitbälten, de kan man nämligen ofta få köpa för en tia eller två. Sen är det bara att länsa de på nitar, allt du behöver är en liten skruvmejsel eller tång eller megastarka naglar.
Just det här bältet på bilden köpte jag för en tjuga, tog ca en kvart att få loss alla 120 nitar. Räknade ut att exakt samma mängd och modell av nitar hade kostat så mycket som drygt 400(!!) kr på Panduro Hobby (småpack). Dessutom är det ett superbra sätt att återanvända sönderslitna nitbäten. Smart tjej? Ja.


Vill man däremot beställa nitar i megastora pack, speciellt spikes, så tycker jag man ska besöka Studs and Spikes, där finns allt och till awesome storpackspriser. Frakten är dessutom ofta hygglig och går man ihop några stycken så blir det en riktig bargain.
Det var allt från DIY-redaktionen för nu, jag vet att ni saknar mig iblann!

Piké och läderjacka

Piké från ÖB/ Shorts från Erikshjälpen/ Jacka från Tradera


Piké är ett såntdär plagg som balanserar på gränsen mellan gulligt och skitfult, haha. Den här hittade jag på ÖB för 50 kronor!

DIY Etno Shorts

Jag DIY:ar så det sprätter tyg och tråd åt alla håll! Ungefär iaf. Det är shortssäsong och mycket att göra för en remaker med ambitioner. Lägger upp dessa på Traddy snart ladies!

Paket från Lush!

Håhååå idag kom ett paket hudgodis från Lush till mig och min galpal! Lush är verkligen det enda hudvårdsföretag som jag hade kunnat tänka mig att göra skamlös reklam för, de är så jävla bra! Miljövänliga, djurvänliga och människovänliga. Dessutom får man galet generöst med gratisprover när man beställer från nätet.
Det enda dåliga jag kan komma på att deras butiker bara ligger i Stockholm och på superrandom orter i Sverige. Hur kan de liksom INTE finnas i varenda ort?
Om du aldrig köpt någon från Lush innan så kan jag rekommendera dig att köpa någon tvål vars doft du gillar samt en burk Charity Pot, lätt bästa hudkrämen ever och hela summan du betalar (utom moms) går till välgörande ändamål!

Köp västen vettja!

Glömde jag kanske berätta att ni kan köpa västen? Kan ni ju! HÄR!

Mer hud

Klänning DIY (H&M)/ Väska från Uggleboden/ Creepers från Tradera.


Klänningen är en såndär 99-kronorspryl från H&M som jag klippt upp lite halvt brutalt. Fick idén då jag sett många bloggare i en liknande från Topshop. Fast min version är bättre, för den är 1) Billigare 2) Lättare att få tag i 3) Finns i annat än grått och svart. På tal om DIY och lättillgänglighet så är halsbandet ett gäng hoplänkade säkerhetsnålar som jag fick av en av kidzen på jobbet. Smart!
Huh, me so sleepy! Dags för dusch.

DIY dip dye jeansväst

Senaste projektet, pretty neat huh?

RSS 2.0