5 Things I Like Wednesday

Aluminiumrosor! Silvriga, blåa och röda kom med i min beställning från BaraPyssel idag. Det här känns som en ny pysselfavorit och jag lär klistra de på ALLT ALLT ALLT!
 
 
Alla secondhandiga lätt pastelliga bloggar som supercoola och asfina bloggtjejer har!
Typ dessa! (click the pics)
 
 
Secondhand-fyndade virkade doilies <3 Man kan sy fast de på kläder, kuddar, gardiner, överkast etc.
 
 
Nordic Birch Shampoo. Vegansk, ekologiskt och utan parabener och annan shits. Finns att köpa på Malmborgs, till exempel. Skitbra!
 
 
Det faktum att det alldeles snart är vår och sådana här ulliga töntsöta djur kommer att dimpa ner i halmen på jobbet any day <3.

BUY/DIY Cat Face Sweater

Tröjor med kattansikte finns att köpa lite överallt nu, skitsöta! Även enkelt att göra själv med hjälp av textilfärg och lite målarskills.
 
 
 
 
Såhär ser min ut, till exempel! Målade av motivet på första tröjan till vänster i bilden överst. Det är lätt att få det att se proffsigt ut om man kopierar någon annans verk! Det får man göra ibland. Omvägar, kallar vi dem.
Väldigt nöjd blev jag, i alla fall.
 
(Tröjan är ett reafynd från Gina Tricots "Organic Cotton"-linje)

DIY Remake {Tutorial} Dress into Skirt

Hittade en (får man säga skitful?) ganska ostylish klänning. Mönstret gillar jag däremot och jag tänkte att den kunde göra sig snygg som kjol!
 
 
 Mät hur lång kjol du vill ha och lägg på 2-3 cm för resår. Klipp!
 
 
Typ såhär. Mer likt en kjol. Jag klippte även bort den fula underkanten, men är klänningen redan snyggt fållad så behåller du den, såklart.
 
 
Mät bredden på ditt resårband och nåla överkanten av din kjol (lägg på en halv cm, ungefär!)
 
 
Sy! Jag använde raksöm med lite trådspänning samt töjde lite i tyget medans jag sydde, eftersom tyget var rejält stretchigt. Lämna en bit öppen för att kunna trä resåren!
 
 
Mät nu hur lång resåren ska vara. Förslagsvis mäter du din midja där du vill att kjolen ska sitta. Lägg på någon cm.
 
Trä resårbandet i resårkanten du precis sytt. Jag brukar använda mig av pincett och en vanlig hårklämma när jag trär resår.
 
 
När du fått in resåren ordentligt, sy ihop ändarna. Använd sicksack-söm och i flera rader, så det håller.
Justera resåren inne i kjolen och sy igen hålet du använde för att trä i resåren.
 
 
 
All done! Skitenkelt. Välj gärna en klänning i stretchmaterial som inte fransar så spar du dig besväret med omsorgsfull kantning etc ;).

Pyrola does Etsy

Har tagit mig i kragen och ordnat mig en shop på Etsy! Den är långt ifrån färdigställd, men ni får hemskt gärna kika in ändå, HÄR hittar ni den!
Jag tar tacksamt emot namnförslag, vad ska min shop heta?

040213: Tassels + denim

Remakead kjol från Uggleboden/ Top och skor från Tradera/ Remakead fransväska/ DIY halsband.
 
Jag är sååå trött idag, ont huvudet och frusen och rälig. Varför blir jag aldrig frisk för? 
Anyway, mellan tupplurar och håglöst datande har jag som vanligt spenderat dagen med att fundera på diverse remakeprojekt och DIY:s. Det här halsbandet är ett av de senaste pysselprojekten. 
Jag har planer på att utöka och tjäna lite pengar på den här hobbyn, mer om det när jag vet mer själv!

Night Out

Kom hem tidig morgon efter en alldeles jättelyckad kväll med sjukt vackra människor, framträdanden, dans och goda drinkar och finöl innanför korsetten. Möttes av mammaglada Gimp i dörrn och Lars knäppte den här underbara bilden som jag var tvungen att dela med mig av här.
 
 
Jag: Korsett från Tradera/ DIY franschoker
Lars: Kavaj (Zara) från Uggleboden (55 spänn!)/ Bondagebyxor från Shock tidigt 2000-tal
 
Såhär såg vi ut, förresten. Det är sällan jag känt mig så hemma i "min" stil bland folk, nu känner jag nästan att jag kunde spökat ut mig bra mycket mer, haha. 

Gina Tricot + Nordisk Designskola = Remake

Remake-hjärtat jublade lite när jag fick syn på det här projektet på Ginas hemsida häromdagen. Elever från Nordisk Designskola i Borås har använt sig av överblivna kläder som inte blivit sålda i butik, för att skapa en alldeles underbar kollektion i 20-talsstil! 
Läs mer HÄR!

RSS 2.0