2hand-fyndat

Jag ville mest bara skryta lite om mitt senaste fynd från Ugglan; en helt ny och oanvänd playsuit från BikBok! Trettio pengs kostade den! Såå fin! Mönstret och materialet är underbart. Problemet med playsuits är att de sitter så himla obekvämt på mig, jag är relativt lång och det gör liksom byxdelen inte sitter som den ska och den skär in på ... ställen.... SÅ, jag funderar på att sy om den till klänning! Eller är det en ren hädelse mot playsuits?
Okej, vettigare inlägg coming up, lovar't!
 

DIY Flower Headband

Efter att ha sett fina blomsterdiadem hos både Karins Konstgrepp och Bonjour Vintage bestämde även jag mig för att ignorera snön och minusgrader och göra mig ett eget! Ett par nävar plastblommor från Uggleboden fick bli paletten. Plastblommor hittar man bäst i just secondhandbutiker, på loppis eller bland mammas/mormors/farmors kraffs. Nån tutorial får ni inte av mig, tjejerna i länkarna ovan har gjort det så bra redan.
 
 
 
 
Sådär nånting! Mitt egna blomstertrassel som håller året runt. Bästa accessoaren att jaga bort vinterdeppen med (och dölja fettigt möss-hår med... höhö.)

DIY {Remake} Peplum Tee, Asymmetric Skirt.

Jag har en hel låda av plagg här hemma vars enda syfte är att bli remejkade. Häromdagen grävde jag fram de här två, en tishy från H&M som blivit vriden och ful i tvätten (surprise...) och en gammal loppisfyndad omlottkjol som må vara god i kvalité men kändes något gammalmodig i modellen.
 
 
 
Såhär ser plaggen ut nu! T-shirten fick först nya sömmar i sidorna, sedan sydde jag dit en peplumvolang av kjolens innertyg. Kjolens längd reducerades rejält på ena sidan medans den andra sidan fick behålla längden.
Det var inte många timmar jag behövde spendera vid symaskinen och ändå känns plaggen ganska rejält uppdaterade och lyxiga.
 

160113: Hearts

Klänning (H&M) från Tradera/ Väska och skor från loppis/ Halsband från Gina och loppis.
 
Vad är grejen med spexiga bildeffekten? Frågar ni. Den är spexig. Svarar jag.
Nämen, klänningen då, helt underbar! Jag köpte den på Tradera för 15 kronor någon strax innan jul. Hela outfiten här ovan, med recyclade strumpbyxor inräknat, tror jag har kostat mig cirka 120 kronor. Utan strumpbyxorna, 70 kronor. Second hand är bäst. Om drygt en vecka börjar loppissäsongen smyga igång i stan igen. Jag längtar.
Den här lilla väskan är jättesöt men tråkig, insåg jag för ett par dar sen. Jag ska DIY:a skiten ur'n! 

DIY inspo NotJustALabel

Hittade en hel hög inspirerande plagg och smycken inne på NotJustALabel. Såklart. Så många begåvade och kreativa designers det finns i världen! Något av det här måste jag prova mig på att "kopiera" någon dag.

DIY Bird Headpiece

 
 
 
 
När jag var i tonåren var det (i mina kretsar), poppis med headpieces i alla möjliga olika former. En headpiece kan i princip se ut hursomhelst, det är liksom som en blandning mellan hatt och hårpynt. Helst ska de vara ganska rejält utstuderade men ändå skänka lite elegans åt bäraren. Mest är de roliga att tillverka, såklart! Och enkelt. Man kan använda en cirkel utklippt i filt som grund och sen bara limma/sy på vad man känner för. 
Min är gjord med tygklädd papp som grund, svart tyll och fakeläder till fågelsilhoutterna. På baksidan sitter en vanlig bobbypin för att kunna fästa den i håret.

DIY Inspo Wildfox white paint x 2

 
Här är två Wildfox-plagg som är lätta att kopiera med en burk vit textilfärg och lämplig pensel! 
 
För t-shirten behöver du en vanlig svart tishy (t.ex. den här från Ginas Sustainable-kollektion), vit textilfärg och en liten pensel. Dutta prickar i olika storlekar på framsidan av t-shirten, låt torka och stryk baksidan av trycket.
 
För tröjan behöver du en glesstickad tröja i pastelblått (t.ex. den här från H&M), vit textilfärg, en bredare pensel och en trådsprätt. Måla stora stjärnor (du kan göra en mall i papper) över hela tröjan, låt torka och stryk tröjan ut och in. Sprätt upp tröjan i ärmarna och längs nederkanten. Tricket är att arbeta vertikalt och att liksom separera trådarna snarare än att sprätta upp eller göra hål.
 
Moneysaver, right? Funkar också att remakea gamla plagg såhär, såklart. Om inte bättre!

060113: Leather Cut Out (+ God fortsättning!)

 
DIY Remake T-shirt/ Lädershorts (fd byxor) från Weekday/ Skor från Tradera (Weekday)/ DIY halsband.
 
 
OHAI! Innan jul bestämde jag mig från att ta helpaus från bloggen tills jag orkade ta upp den igen och uppehållet blev faktiskt längre än vad jag trodde. Men nu är jag här! I alla fall nu. Har ni haft en bra jul och nyår? Jag har. Julafton spenderades på jobbet och hos pappa med bonusfamilj, nyår firade vi här hemma med kompisar. 
Jag tänker inte göra någon såndäringa 2012 recap som alla bloggare pysslar med nu, jag bara väntar på att det där ska dö ut, haha. Så no worries, däremot kanske ni kan få en tutorial på hur man gör den här appliquén (Heter det så på svenska? Äsch.). Det är jättelätt och man behöver inte sy.
 
Ni är förövrigt jättevälkomna med tips, önskningar och ideér framöver. Nu när vi står här i början av det nya fräscha året 2013.

RSS 2.0