DIY {Tutorial} Fake Earl/Nose Cuff

Det här behöver du: Smycketång, ca 4 cm ståltråd av valfri tjocklek, pärlor eller annat mini-fint samt ett bra limm.
 
 
Börja med att böja in ändarna på ståltråden, så du har ca 2 cm kvar av ståltråden i mitten.
 
 
Böj ståltråden, bäst är att först böja den över något runt så det blir mer symmetriskt, sedan böjer du till den för att passa runt ditt näsben mellan ögonen. (Tips: Höj ögonbrynen när du klämmer fast smycket, så sitter det fast bättre.)
 
 
Nu kan ditt smycke vara klart om du vill! Eller så limmar du på nåt kul.
 
 
Till exempel små fimo-frukter (sådana man har till nagelpynt), eller minipärlor.
 
 
Typ så! Här ser man inte smycket så bra, men jag gillar bilden, och jag tror ni förstår hur det ska sitta.
 
Enjoy! <3
 
 

130325: Gothic Input

 
Kjol från Gina Tricot/ T-shirt från Erikshjälpen/ DIY rör-halsband/ Spindelhänge från BaraPyssel.se
 
 
Gosh, jag har för många plagg i min garderob som fortfarande ligger med prislappen kvar... Jag väljer att skylla på vädret som gör att man inte orkar ha annat än 1) Mysbyxor 2) De tjockaste plaggen man hittar i garderoben. Den här kjolen ser jag framemot att bära i vår/sommar ihop med kängor och t-shirt, fyndade den på Ginas rea för 50 spänn. 
Måste också passa på att visa er min nya skitgulliga ödle-plugg från Crazyfactory. Jag tyckte att min örontöjning förtjänade något fint.
 
Jag har tagit antideppressiva i många år och håller på att byta medicinering och mår ganska prutt mest hela dagarna, men jag peppar en ljusare framtid! När den börjar verka så ser jag framemot att få jobba jobba jobba på gården och kanske orka med andra projekt som mest bara ligger och skäms i ett hörn av hjärnan.
Har jag kanske någon läsare som också tar antidepp och har en ärrig själ? Dela med er!

Thrifting Saturday

 
Hittade en alldeles underbar maxiklänning på Ugglan idag, jag gillar både modellen och mönstret, det liksom sprakar om den! Och spetsen och den bara ryggen, så fint! Lappen är bortklippt men jag skulle gissa att det är nån hyffsat ny grej från Åhlens eller H&M kanske. 
 
Jag har haft en fin lördag hittills, sovmorgon, sol och en runda på stan med Lars. Jag vet inte vad kvällen har att erbjuda än, förmodligen hemmaöl och film, ganska bra det med. Men nu ska det nog sys en stund. Kaffe och pysselhörnan, aaawaaay! 

5 Things I Like FRIDAY

 
Mina lackstrumpor från Ebay som vansinnigt coola! Lite korta bara, eller så äre jag som är lång. Ändå, en lagom lack-fetisch detalj.
 
 
Min fina Lars i sin nya frisyr. Jag klippte och rakpermade honom igår, skitfint :*
 
 
Människor som är sådär skitbra på sina jobb, oavsett om de jobbar som kassörska, hjärtkirurg, barnmorska eller systemutvecklare. Ett extra plus för kvinnliga hovslagare som kan sin grej, de är beundransvärda.
 
 
En sån här mössa med nät/tyll vill jag DIY:a! Så himla snyggt även till våren (btw, vart tar den vägen?).
Nu vet jag inte vart jag fått bilden ifrån, om nån vet, hojta?
 
 
Schwurlie har sytt en jättegalet fin klänning och har även lagt upp en riktigt bra tutorial, kolla in den!

130321: What boats?

Klänning (Atmosphere) från Uggleboden/ Mössa från Erikshjälpen/ Lackstrumpor och creepers från Ebay.
 
 
Varsågod för flamsbild! Det är ungefär vad jag kan producera posemässigt just nu, jag känner inte för att vara seriös. Faktum är att jag inte orkar seriösa mig för allt känns tufft just nu ändå, faktiskt väldigt tufft, men jag vet att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Och även om det är mycket som är dåligt nu, så är det så mycket som är fint också,
jag måste bara lära mig att se det.
 
(Fun facts: Jag köpte den här klänningen för att jag tyckte "tribalmönstret" var så himla fint, det var dock inte förrns jag kom hem som jag insåg att det var båtar på den... Funderar även på att låta den bli en two-piece med bustier och kort kjol istället. Midriff iz dah shits)
 

DRP @ instagram

Självklart finns även jag på Instagram! (och jag som minsann aaaaldrig skulle skaffa en iFÅN!). DenRiktigaPyrola heter jag där. Kontot är privat, men adda mig till din lista så klickar jag in dig!
De senaste veckorna har man kunnat hitta det här hos mig:
 
 
Påbörjade ett pärlmönster på en kjol (som fortfarande inte är klart...), eftermiddagslur med filosofisk mjuk vän, och  var mörk och snygg inför fest hos kompis.
 
 
Gosade med skeptisk marsvinstant, söndagsslappade med pojkarna, och hittade en rabatt full med underbara snödroppar.
 
 
Hade vansinnigt ont i huvudet en dag och ansåg att pannkakor var en bra behandling, skröt om Ebay-fynd, och köpte snittrosor på extrapris för att åtminstone ha vår inomhus.
 

130317: Skirt Patterns and The Weekend

 
 
DIY kjol/ Miniväska (Monki) från Uggleboden/ Armbandet har jag fått av en vän
 
 
Jag ansträngde mig lite extra för er idag och sotade ögonen, såhär på en söndag. Jag ville å andra sidan prova min nya svarta ögonskugga från H&M. Mina ögon har blivit så vansinnigt känsliga mot smink och de tål knappt smink längre (och ja nej, den här ögonskuggan fungerade inte helt jättebra heller). Funderar på att investera i riktigt bra och snällt eco-smink att kladda i ansiktet de 1-2 gångerna i veckan jag faktiskt sminkar mig.
 
Min helg har varit fin, igår kom jag äntligen upp på ryggen på min kära hästkompis som jag inte ridit sedan i höstas och idag har solen värmt mitt ansikte så huden på kinderna känns stram och varm.
Hur har din helg varit?

5 Things I Like FRIDAY

Idag är det fredag och jag gillar:
 
 
Mina nya creepers som jag fyndade på Ebay för drygt 200 kronor inklusive frakten! Mina stora fötter får dessutom plats i dem, det är ännu mer bra.
 
 
Från och med i måndags är det förbjudet att testa kosmetika och hygienprodukter på djur, inom EU. Hur awesome det är borde ni redan förstå. Seger! 
 
 
 
Kristallprydda öron på Dries Van Notens catwalk. Vill! Kan ingen bjuda mig på fancy-fest så jag kan få klistra bling på öronen?
 
 
Temporära läpp-tatuteringar! Typ gnuggisar för läpparna, ascoolt. Har beställt några stycken över nätet av ren nyfikenhet.
 
 
 Utsikten från vår balkong imorse. Jag längtar något så fruktansvärt efter värmen, men morgonfrost är så vansinnigt vacker. Och smälter ändå i vårsolen under förmiddagen.
 

You people make my eye twitch

 
 
Köpte skitcoolaste halsbandet på Ebay för ett par veckor sen, med ögon! Har velat ha ett jättelänge men inte förstått vart man får tag i ett. Svaret är Ebay, från UK. Tror jag betalade typ 25 svenska pengar för det. Sen är det kanske inte av nån toppkvalité heller, men jag tänker vårda det väl. Halsbandet var längre och hade fem ögon när jag fick det, men jag kortade av det lite. Så nu har jag två extraögon över, vad jag gör av dem återstår att se.

DIY Retro Skirt

 
 
 
Hittade det här secondhand-fyndade tyget i mitt stash idag och fick en så plötslig lust att sy något från scratch. En kjol, fick det bli! Klippte ut fyra tygstycken varav två kilar så att kjolen får lite mer vidd nedtill, sydde ihop och drog resår i midjan (Mönsterpassning är inte min grej, nej) Tog en dryg timme, skulle jag tro.
Någon tygnörd där ute som vet något om det här mönstret? Tyget är stretchigt och känns i god kvalité. Kan det vara typ, vaddå, 60-70-tal?

110313: Dot on Dot

 
 
Skjorta från Monki/ Kjol från Uggleboden (remake)/ Creepers från Ebay/ Halsbandet har jag fått av päppi.
 
 
Jag hittade den! Den perfekta prickiga skjortan! Jag råkade befinna mig i Malmö och svängde inom Monki, och där var den. Det var (för mig) en del pengar att lägga på en skjorta, men jag är så jävla jättenöjd med den! 
Kjolen från Ugglan var sådär halvlång och på tok för stor, så den blev insydd och uppsydd och nu är den en klar favorit.
Prickigt på prickigt, varför inte liksom.

5 Things I Like Wednesday

Det ÄR onsdag idag, jag lovar!
Kanske inte, men det här är vad jag gillade igår. Och gillar idag.
 
Maison Margielas Earl-inspirerade nässmycke. Skitcoolt! Och garanterat DIY:bart.
 
 
Kvinnorätt är alltid rätt, och känns ännu mer aktuellt nu inför Kvinnodagen den 8:e mars. Det är inte en dag som finns där för att fira "sin kvinna" ungefär som Mors dag, utan en dag att minnas alla starka kvinnor som kämpat för oss som lever nu, och för oss att kämpa vidare. Än har vi långt kvar till jämställdhet.
 
 
En prickig transparent blus eller skjorta, jag jätte-måste ha en! Varför måste jag det? De är fina. Himla fina.
 
 
Känslan av nyfärgat, nytvättat och nyklippt hår. Och att se ut som ett rådjur på LSD i ljuset av en liten fjantlampa.
 
 
Emilys blomprydda knut i vårsol som man bara vill äta med sked. Ungefär.

New friend + fancy bug

 
 
Lars köpte oss en ny (eller ja, begagnad) kamera som är jättebäst och jag var tvungen att experimentera. Äntligen har jag en kamera som inte är sönder och offcenter och sämst! Nu kanske det blir fler bilder. Och inlägg. Kanske. 
Skalbaggen har jag gjort och man kan köpa det på min Etsy (som jag borde promota och uppdatera, men håll till godo!)

DIY {Tutorial} Morse Code Necklace

För att göra ett skitcoolt morse-halsband behöver du: Tunn kedja i valfri färg och längd, pärlor i samma färg, små metallrör (finns i hobbybutiker), ett par motringar, lås och en smycketång.
 
 
Bildgoogla "Morse alfabetet" eller "Morse code".
 
 
Bestäm dig för vad du vill skriva och lägg ut på kedjan. Pärlorna symboliserar korta pulser, och metallrören symboliserar långa pulser. Enkelt, right? Jag använde även genomskinliga pärlor för att markera mellanrum mellan bokstäverna. 
Kan du gissa vad jag skrivit? ;)
 
 
Montera lås och motringar på kedjan när du är nöjd!
 
 
Sådär! Kul idé va? Jag kom inte på det helt själv, det gjorde Mark&Graham. Men erkänn att det här var snyggare, och billigare!

RSS 2.0