Weekday DIY:s!

Weekday har hur mycket fint som helst inför hösten, och massa DIY-inspiration! Här har ni några idéer som är lätta att genomföra. Armbandet med fakepäls är helt klart något jag tänker ge mig på själv!
 
Limma fast fakepäls på en armcuff eller annat smycke. Skitcool detalj!
Klipp en kjol asymmetriskt. Välj en kjol i ett material som inte fransar sig så behöver du inte inte kantsy.
Sy fast ett par knappar på en sjal eller halsduk.
Sy transparent mesh-tyg på ett par cykelbyxor.
Rita på en vit croppad t-shirt med textilpennor.
 
 

2hand-fyndat smycke. Som är bäst.

 
Som rubriken lyder, ett vansinnigt snyggt smycke som jag hittade på Uggleboden. Det kändes nästan fel att bara betala den femman som kvinnan i kassan vill ha för det. Det är sååå snyggt! Jag ska ha det ihop med en vit snygg tishy på festen på lördag. Om jag håller mig snorfri tills dess.
 
Nu har jag "råkat" jobba lite mycket och sent den senaste tiden, men jag är snart på g med fler inlägg och projekt åt er. Många ville se någon av JC-skorna göras, vilka vill ni helst att jag ska göra en tuto på? Let's take it to a vote ;)

BUY/DIY Jeffrey Campbell

 
Vill man ha bra idéer för lite sko-DIY så är det bara att googla runt på Jeffrey Campbells kollektioner. Massvis! Här är mina favvisar, alla löjligt enkla. (Kilklackarna med massvis av olika nitar måste jag bara ordna. Oh Lord.)

230912: b&w

DIY tee/ Byxor och skor från loppis/ Väska från Erikshjälpen
 
Ett par feta silverarmband hade kompletterat den här outfiten utmärkt, men ack min trötta söndagshjärna orkar inte tänka på sådant. Den orkar titta på 30 Rock och äta vindruvor resten av kvällen!
 

DIY {Tutorial} Gemstone Tee

Jag heldiggar trenden med stora stenar fastsydda på tröjor! Som topp och smycke i ett. Dessutom perfekt att DIY:a!
 
 
 
Du behöver: En tröja/t-shirt (min är köpt på Erikshjälpen), textil-lim, ev. nål och tråd samt stora fina pärlor/stenar (mina är från ett armband, även det köpt på Erikshjälpen! Perfekt då de redan har hål i sig)
 
 
Lägg ut ditt pynt så som du vill ha det på tröjan.
 
 
När du har bestämt dig är det bara att börja limma! Lägg en tidning eller plastpåse i tröjan så du inte råkar få lim på baksidan av den också... Om stenarna är tunga och har färdiga hål i sig så är det en god idé att även sy fast dem, med dubbel tråd. Men låt limmet torka ordentligt först!
 
All done! Galet snyggt till skinnjacka och tighta jeans ;)
 
 
Frågor på den? Nej? Gå och pyssla, shoo shoo!
 
 

DIY {Remake} Leather Jacket Ideas

 
 
Felicia undrade om jag hade lite tips på vad man kan göra med en vanlig svart skinnjacka. Visst har jag det! Här har ni en batch med inspo. 
 
- Allas favorit: nitar. Allt från några små diskreta pyramindnitar vid en ficka eller kragen till en jacka fylld med spikes och säkerhetsnålar. Lätt att lyckas!
- Har du en gammal tröja med snyggt tryck men dålig passform? Klipp ut trycket och nåla fast på ryggen av skinnjackan med säkerhetsnålar! Eller, för ett mer permanent resultat, sy fast trycket direkt på jackan.
- Om ärmarna på jackan är slitna (eller för korta/fula osv), klipp av dem! Antingen behåller du jackan som väst eller så syr du fast ett par ärmar från en annan jacka eller tröja! 
- Måla! Här kan man göra mycket. Allt från en liten diskret text, till stora målningar på ryggen. För en cool effekt  som går snabbt kan man stänka färgen över jackan med en pensel! Bäst är nog att använda textilfärg som inte behöver värmefixeras, eller en vattenfast hobbyfärg.
 
Vill ni ha mer? Jag har alltid mer DIY på lager ;)
 
 
Och TACK för alla era fina kommentarer den senaste tiden! Jag blir så varm i hjärtat och så glad att det är så många som känner sig inspirerade av min blogg, det får mig verkligen inspirerad att ge er mer. Kramar åt alla!
 

Yep that's a chicken


Skjorta + kjol från Uggleboden/ T-shirt och halsband från Erikshjälpen/ DIY solglasögon

Säg hej till min tillfälliga inneboende, Molly, eller Bianca, som jag kallar henne. Hennes kompis är skadad så de båda bor hos mig för lite TLC och vila, annars bor de normalt på mitt jobb. Bianca är så tam och nyfiken! Hon sitter på axeln och tycker om att sitta och pilla bredvis Lars när han sitter vid datorn. De är av rasen Kochin som är en liten, lättskött och trevlig sällskapsras och jag vill ju förstås genast skaffa mig ett gäng! Om jag inte hade bott i en tvåa på 45 kvadrat...
 

BUY/DIY

För det första; askul att vara med på förstasidan på Blogg.se! Välkomna till min blogg ska ni vara alla nya, häng kvar ett tag och inspireras ;)
 
För det andra; Ibland går trender och märkeshysterin fanimej för långt och folk är villiga att betala vad som helst för ett it-plagg av sin favoritdesigner oavsett hur plagget ser ut. Vad sägs om en militärgrön t-shirt från Balmain, med HÅL i? Släng fram 10,800 svenska kronor och den all yours.
What the whaa? Nej. This is what you do: Köp en tisha på loppis för en tia, eller om du vill lyxa till det; en t-shirt i eko-material från Lindex. Plocka fram en sax, har du ingen sådan (kom igen, kökssax? nagelsax? häcksax?) så finns det en finfin på Rusta för 19 kronor. Blunda. Klipp (- dig inte i fingrarna...). Dra lite i tröjan. KLART! Matcha med skinnjacka och kaxiga accessoarer och spendera pengarna på något vettigare. 
 

DIY {Remake Tutorial} Crystal Embellished Sunnies

Min besatthet av pimpade solglasögon har eskalerat och nu vill jag ffs klistra ALLT på solisar! Haha, bara kolla in mitt inspirationskollage här uppe, helt underbart.
Aight, so this is how it's done:
 
 

Du behöver ett par solglasögon (mina köpte jag på Erikshjälpen för 17 kronor), krossat glas (kan köpas i pysselbutiker och butiker som säljer "hemmapynt") samt ett bra universallimm (detta finns på Panduro Hobby för en femtiolapp)
 
 
Börja limma! Bäst är att sätta en dutt limm på bågen, låta det torka några sekunder och sedan trycka på glasbiten. Jag använder en liten tång för jag har såna där förhårdnade bonnafingrar just nu.
 
 
 Fortsätt limma på bit för bit tills du är nöjd! Jag valde att bara sätta bling på sidorna, lite lagom diskret. 
Sträva efter att få ungefär lika mycket på båda sidorna, utan att för den sakens skull få båda sidorna identiska, det får gärna se lite "rough" ut.
 
 
 

Tada! Ut i höstsolen!
 

120912: spikes/chains/sky blue


Klänning från H&M's slutrea/ DIY halsband/ Gammal rygga/ Skor från Tradera
 
Jag är ledig imorgon! Kämpar mot viljan att gå och lägga mig alldeles för tidigt, been working good so far. Imorgon ska jag ner på stan och ränna ärenden och annat sånt där som fått vänta för länge. Då ska jag fan ha klänning och smink! Jag har bott i arbetsbyxorna och tröjan med hönsskit på de senaste dagarna. Inte för att jag inte trivs i arbetsbyxor och hönsskit-luvis, men omväxling förnöjer. Och jag vill kunna gå och handla i mataffär utan att kassören håller för näsan och mummlar något sanitär olägenhet.
Inlägg om halsbandet får ni nån annan dag, nu är det nog läggdags ändå.
See y'allz ;*

DIY Mr Kates backpacks


(pics. mrkate.com)

En av mina nya favvo-bloggare MrKate bjuder på awesome ryggsäck-DIY! Oavsett om man är tillbaka i skolan eller bara älskar ryggsäckar så är en nit-ryggan vansinnigt snygg och ett DIY-måste för alla nitfrälsta.
 

Sno Stilen: Michelle Da Silva


(Pic. sthlmstreetstyle.com) Kjol från Beyond Retro/ Tröja från Gina Tricot/ Väska från Vivistyle/ Skor från Brandos/ Solglasögon från Tradera/ Tygrosor från Skapamer.se
 
 
Det har varit nästan 25 grader varmt här i Lund idag, som om sommaren tog en vända tillbaka och sa hejdå ordentligt. Därför får ni en somrig Sno Stilen, inspirerad av Michelle Da Silva. Solisarna är en sån solklar DIY! Även hösten kan bjuda på sol. I think.

DIY {Remake} starry jeans

Jag lovade er en tutorial va? Här är den!
 

Du behöver: Jeans, svamp (på pinne om du vill), stjärnmall (jag klippte en själv) och textilfärg. Detta och ett strykjärn.
 
 
Lägg ut jeansen plant. Lägg mallen mot jeansen där du vill ha stjärnor och dutta (inte för hårt!) färg med svampen. Håll fast mallen ordentligt och se till att inte få färg mellan mall och jeanstyget. Jag fyllde även i stjärnorna lite med en liten pensel efteråt.
Låt färgen torka några timmar, vänd jeansen ut och in och fixera färgen med varmt strykjärn (om det står så i färgens instruktioner)
 
 

Varsågod, y'all get DIY:ing now!
 
 
 

120906: stars


Halsband från BikBok/ Remake jeans/ Creepers (Demonia) från Tradera

Tutorial på jeansen här ovan får ni ikväll! 
Smuts-looken på skorna är lätt att få, bara gå ut och klampa runt i hästskit. Med tårna. Hey!
 
 

I DIY-kikaren

 
 

 


(apair-andaspare.com/ lehappy.com/ fashiongonerough.com/ stockholm-streetstyle.com)


Här har ni en batch bilder som ger mig extremt DIY-sug! Det mesta av det här lär ni få se här på bloggen framöver. Speciellt cut out:en på översta bilden. Bort med tyg, mera hud!
 
 
 
 
 

Outfits x 6, din favv?

Sex stycken utstyrslar ni sett mig i de närmsta veckorna! Vilken är din favorit? Vilken passar mig bäst? Vilken hade passat DIG bäst? Så många frågor, så lite tid.

Andra september

Jacka(H&M) från Tradera/ Klänning från H&M/ Halsband från BikBok/ Boots från loppis
 
 
Wow, det var precis som att det bah "POOF nu är det höst!" igår. Det känns både mörkare och kyligare i luften. På alla små modebloggar läser man om "åååh så mysigt det ska bli med höst! Tjocka stickade tröjor och tekoppar och mys!"
NÄ-E! Nu flyttar jag till Californien säger jag. Ni som gillar höst och vinter har inte provat att jobba i stall mitt i isande vintern. GÖH.
 
Nejmen hur som helst tänkte jag dra er uppmärksamhet till detta underbara halsband jag lyckades få med mig hem från BikBok idag. Maffigt! Och om vi nu ska klä oss inför hösten så väljer jag gärna detta som favorit-bling.
Håret har blivit några nyanser mörkare också, varför envisas jag jämt med att bli blond över sommaren? 
 

RSS 2.0